Επίσκεψη Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στον ΟΛΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκαν το πρωί της Δευτέρας 18.11.2019 στις εγκαταστάσεις Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου στο πλαίσιο προγραμματισμένης εθιμοτυπικής επίσκεψης των εμπόρων της πόλης στη νέα Διοίκηση του Οργανισμού.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ καλωσόρισε την Πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΑ στο λιμάνι και τα γραφεία διοίκησης και πραγματοποίησε ενημέρωση για τις εξελίξεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο αναφορικά με τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Παρουσίασε τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης του εμπορικού λιμένα της Αλεξανδρούπολης παράλληλα με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν λιμάνι και πολίτες, ενώ επεσήμανε τη διασφάλιση του οφέλους της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας ως προτεραιότητα της Διοίκησης και σε απόλυτη συνάρτηση του εθνικού συμφέροντος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες της πολιτικής της Διοίκησης και πληροφόρησε τους εκπροσώπους των εμπόρων και των επιχειρηματιών της Αλεξανδρούπολης για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Οργανισμός στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης της τοπικής κοινωνίας και της πρόθεσης αξιοποίησης μέρους του δυτικού παραλιακού μετώπου προς όφελος αυτής.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΣΑ κα. Βίβιαν Κουρμπανιάν εξέφρασε την ανάγκη διασύνδεσης των δραστηριοτήτων και εξελίξεων στον λιμένα με την αγορά και την τοπική επιχειρηματικότητα, αιτήθηκε τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο οργανισμών και έθεσε στη διάθεση της Διοίκησης του ΟΛΑ το σωματείο και τα στελέχη του.

Με το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΛΑ κ.Χατζημιχαήλ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι εξελίξεις στο λιμάνι πρόκειται να αποβούν ιδιαίτερα ευεργετικές για την τοπική κοινωνία και καθοριστικές στην ενίσχυση της αστικής οικονομίας και της αγοράς. Στα πλαίσια αυτά ενημερώσαμε και συζητήσαμε εκτενώς με τα στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης ενώ συμφωνήσαμε σε περαιτέρω συνεργασία!»

Στη σύσκεψη, πέραν της Διοίκησης του ΟΛΑ και της Προέδρου του ΕΣΑ, συμμετείχαν ακόμη οι κύριοι του ΔΣ του ΕΣΑ: Βασίλης Κασαπίδης/Αντιπρόεδρος Ά, Παναγιώτης Ουσταμπασίδης/ Αντιπρόεδρος Β’, Γιώργος Κουρτίδης/Γενικός Γραμματέας, Θεόδωρος Γιάκατης/Ταμίας, Μιχάλης Νικολαΐδης/Υπεύθυνος Τύπου και Νίκος Γεωργιάδης/μέλος ΔΣ & Πρόεδρος Σωματείου Kαταστημάτων Eστίασης.