Επιστολή διαμαρτυρίας στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για την διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από την Δημοτική Ενότητα Τυχερού.


Επιστολή διαμαρτυρίας προς στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για την διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από την Δημοτική Ενότητα Τυχερού. Κύριο θέμα η διακοπή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων της περιοχής, συμπεριλαβανομένου του Ιατρείου του Τυχερού.

Την Επιστολή υπογράφει ο αντιδήμαρχος κ.Δαρούσης και κοινοποιείται και προς τους βουλευτές του Νομού.
Διαβάστε αναλυτικά:

Θέμα : Διακοπή λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου Τυχερού.

Κύριε Διοικητή, 

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί καθώς εδώ και δύο χρόνια με τις ενέργειές σας  έχετε ΔΙΑΛΎΣΕΙ την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Δημοτική Ενότητα Τυχερού.

Στην περιοχή μας λειτουργούν 2 περιφερειακά αγροτικά Ιατρεία ( Τυχερού & Προβατώνα ) τα  οποία  εκ παραδρομής  εξυπηρετούν άλλα 4 εξεταστήρια σε αντίστοιχους οικισμού. Το περιφερειακό Ιατρείο στο Τυχερό εξυπηρετεί πληθυσμό 4.000 κατοίκων στην πλειονότητά τους ηλικιωμένους και το οποίο λειτουργούσε πριν την πανδημία  σε καθημερινή βάση 7π.μ. με 3 μ.μ.

Από το Τυχερό ημερησίως διέρχονται μόνο 3 λεωφορεία του κτελ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα της εύκολης μετακινήσεις των κατοίκων στο Κέντρο  Υγείας Σουφλίου το οποίο απέχει 25 χιλιόμετρα .

Διαβάστε ακόμη  Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ξεκινάει η επέλαση του χιονιά

Το Τυχερό είναι μια αμιγώς αγροτική περιοχή με εκατοντάδες εργάτες γης να εργάζονται κατά περιόδους. 

Στο Τυχερό λειτουργεί Αστυνομικό τμήμα ,τμήμα Συνοριακής Φύλαξης και η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία με εκατοντάδες στελέχη. 

Το Τυχερό απέχει 2 μόλις χιλιόμετρα από τον ποταμό Έβρου και αποτελεί είσοδο παράνομων μεταναστών οι οποίοι πολλές φορές χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Η κάτοικοι της ακριτικής μας περιοχής κατανοώντας το πρόβλημα της πανδημίας έκαναν υπομονή βάζοντας” πλάτη” στην προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει τον ιό covid 19, έχουν όμως περάσει δύο χρόνια και οφείλατε να έχετε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση των ιατρικών μονάδων. 

Απαιτούμε την επαναφορά λειτουργίας στην προτέρα κατάσταση του Περιφερειακού Ιατρείου Τυχερού αλλά και των Ιατρείων των υπολοίπων οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού.

Ο

Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τυχερού

Δαρούσης Δημήτριος