Ο Κ.Εξακουστός για τα “φαντάσματα” του Χρήστου Μέτιου

Ιδιαίτερα επικριτικός για τον Χρήστο Μέτιο, εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη που ηγείται ο Χρ. Τοψίδης «Περιφερειακή Σύνθεση», Κωνσταντίνος Εξακουστός, στη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στης Δέλτα Τηλεόρασης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Εξακουστός κάνοντας εκτενή αναφορά στους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στη συ στράτευσή του με τον Χρ. Τοψίδη, αναφέρθηκε στα «φαντάσματα» που βλέπει ο Περιφέρειάρχης και εκ νέου υποψήφιος για την ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος ο οποίος μιλά για «σχέδια υπονόμευσης».

«Όταν είσαι αδύναμος ανακαλύπτεις αόρατους εχθρούς» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Εξακουστός, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διάσπαση της παράταξης, που με τόσο μεράκι και αγάπη δημιούργησε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης.

«Ο Χρήστος Μέτιος, υπονόμευσε τον εαυτό του και την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Εξακουστός μιλώντας για την Αναπτυξιακή Εταιρεία στην οποία είναι πρόεδρος από το 2015 δήλωσε περήφανος, για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στην απορρόφηση των εργαζομένων της πρώην Αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη» σε υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης, της Π.Ε. Έβρου και του Επιμελητηρίου.

Έμφαση επίσης δόθηκε από τον ίδιο στη διάσταση απόψεων που είχε με τον Χρήστο Μέτιο, αναφορικά με την σωστή αξιοποίηση του ιδιόκτητου γραφείου της ΑΜΘ στην πόλη των Βρυξελλών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Εξακουστός, το γραφείο αγοράστηκε από την περιφέρεια ΑΜΘ επί Μ. Αγγελόπουλου το 2006 σε πολύ μικρή απόσταση από τα Γραφεία της Κομισιόν, με έναν και μόνο στόχο την «επαφή» εκ του σύνεγγυς με τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε πως επί 9 χρόνια, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης κρατούσε ανενεργό το Γραφείο της στις Βρυξέλλες και από τον Ιούλη του 2017 λειτουργεί με απευθείας διορισμό ατόμου από το περιβάλλον της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», παλαιότερα, το μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καρατσιουμπάνης, αναρωτώμενος αν οι ενέργειες του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου είναι σε γνώση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των αντιπεριφερειαρχών. Όμως, σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε, «από τον Ιούλη του 2017, βρίσκεται ένα άτομο στο Γραφείο και το λειτουργεί ανεπίσημα, δίχως να είναι γνωστός ο τρόπος τοποθέτησής του, ενώ ο περιφερειάρχης έχει αναθέσει σε ιδιώτη να αναλάβει την οργάνωση του Γραφείου».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Εξακουστού εδώ: