Φέρες: Πως ακριβώς οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο αυτοδιοικητικοί επειδή στεκόταν “εμπόδιο” στις εργασίες για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ


“Ανθρώπινο τείχος” έγιναν οι  αυτοδιοικητικοί στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου  να αποτρέψουν  την είσοδο στα οχήματα του δήμου, με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ΚΔΑΠ ΜΕΑ στη θέση του Α’ Παιδικού Σταθμού Φερών.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση δημιουργίας ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο χώρο του Α’ παιδικού σταθμού Φερών.

Οι αντιδράσεις προέρχονται από αυτοδιοικητικούς αλλά και  γονείς οι οποίοι δεν θέλουν να συστεγαστούν οι δύο σταθμοί όπως έχει αποφασιστεί να συστεγαστούν τα παιδιά του Α’ και του Β’ παιδικού σταθμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και της Δέλτα Τηλεόρασης, οι αστυνομικές αρχές στι Φέρες, προχώρησαν στη διαδικασία του αυτοφώρου, του Δημοτικού Συμβούλου Φερών κ. Βάσου Παντελίδη και της Προέδρου της τοπικής κοινότητας Καβησού κ. Ευαγγελίας Κουρτέση.

Από την πλευρά ο κ. Βάσος Παντελίδης δήλωσε πως “Δεν αφήνουμε να ξεφορτώσουνε τα υλικά για να ξεκινησουν οι εργασίες της νέας δομής”. Αλλά και η κ. Ευαγγελία Κουρτέση τόνισε πως “Πρέπει να μας ρωτάνε για αυτά που σχεδιάζουν, όταν δεν μας ρωτάνε τέτοια πράγματα θα υπάρχουν.”

Και οι δύο τόνισαν πως η τοπική κοινωνία δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία της νέας δομής ωστόσο επεσήμαναν πως ως Διοικητικό Συμβούλιο θα έπρεπε να ερωτηθούν, για να εκφράσουν και ο ίδιοι τις απόψεις τους. Άλλωστε έχουν αρμοδιότητες γνωμοδοτικού χαρακτήρα , που σημαίνει ακριβώς αυτό, να εκφράσουν άποψη και θέση για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να αλλάξουν σε ανάλογες περιπτώσεις όπως και αυτή των παιδικών σταθμών.  Στα ίδια πλαίσια απόψεων βρίσκεται και ο κ. Νικόλαος Γκότσης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “δεν μπορούμε να δώσουμε λύση καταστρέφοντας έναν άλλο θεσμό, προσθέτοντας πως και ο χώρος από άποψη τετραγωνικών και μεγέθους δεν είναι κατάλληλος σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται”. 

Παρακάτω το ρεποτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης: