Νέες αφίξεις παράνομων μεταναστών – Κοιμούνται σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Μέσα στην Αλεξανδρούπολη ψάχνουν πλέον χώρο για να κοιμηθούν δεκάδες παράνομοι μετανάστες. Οι αυξημένες ροές του τελευταίου διαστήματος ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν ξανά εικόνες που έχουμε δει και στο παρελθόν με ανθρώπους να κοιμούνται σε πάρκα, παγκάκια ή και χώρους έξω από εκκλησίες. Τα τελευταία 24ωρα σε παραθαλάσσια σημεία της Αλεξανδρούπολης παρατηρούνται σκηνές μέσα στις οποίες διανυκτερεύουν άνθρωποι, ενώ αναγνώστες μεταφέρουν στον evrosonline.gr και άλλες καταστάσεις όπως για παράδειγμα την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να πλένουν τα ρούχα τους σε δημόσιους χώρους και να τα απλώνουν σε δέντρα.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα αναγνώστριας που έφτασε χθες Κυριακή και αναφέρει “στο σημείο που είχαν στήσει αντίσκηνο πηγαίνω συχνά με τα παιδιά μου κάνοντας βόλτα και περπάτημα. Φυσικά είναι δημόσιος χώρος δεν μου ανήκει αλλά ο χώρος αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται και ως τουαλέτα. Αναγκαστικά οι άνθρωποι αυτοί κάνουν την ανάγκη τους εκεί γύρω. Έχω περάσει 2 φορές τις τελευταίες ημέρες, δεν μου δημιούργησαν οι άνθρωποι κανένα πρόβλημα, ήταν βυθισμένοι στη δυστυχία τους αλλά δεν παύω να αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν γίνουν περισσότεροι;”

Και νέες αφίξεις

Στο μεταξύ μόλις χθες, μόνο από τη θάλασσα, έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη 37 άτομα μετά από διάσωση από πλωτό σκάφος της FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του λιμένα Αλέξανδρούπολης περί τα 3,5 ν.μ. από την ακτή, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Παράλληλα, ακόμα 24 άτομα (23 Αφγανοί και 1 Ιρανός) εντοπίστηκαν στην περιοχή Μακρυλιές της Σαμοθράκης και μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.