Φουλ ανάπτυξη, είδε ο Σκέρτσος στην ΑΜΘ που έχει 24,4% ποσοστό φτώχειας

Ανακοινώσεις για την επέκταση και στη Σαμοθράκη του ειδικού σχήματος στήριξης των επιχειρήσεων του Έβρου που επηρεάστηκαν από την περσινή πυρκαγιά, έκανε ο Ακης Σκέρτσος από την Αλεξανδρούπολη

Όπως διευκρίνισε οι αποφάσεις που πάρθηκαν μαζί με τη δημοσίευση της ΚΥΑ σε σχέση με το Evros και Thessaly Pass «αποδεικνύουν τη συνέπεια της κυβέρνησης στην εκπεφρασμένη δέσμευσή της να στηρίξει τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές».

Αναφορικά με την αναπτυξιακή δυναμική που παρουσιάζει η ΠΑΜΘ, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Η Ελλάδα τρέχει ταχύτερα απ’ την υπόλοιπη Ευρώπη, έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης στην πενταετία. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τρέχει με τρεις ή τέσσερις φορές ταχύτερο ρυθμό από την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι μειώνεται η απόσταση και η ανισότητα που υπήρχε διαχρονικά. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε επενδύοντας σε κρίσιμα δίκτυα, κρίσιμες υποδομές, μεγάλα έργα στο λιμάνι, στα οδικά δίκτυα, στις διασυνδέσεις με τις ξένες αγορές, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στην ολοκλήρωση όλων των μεγάλων ενεργειακών έργων, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική, ευημερία και ελπίδα στους πολίτες» .

Διαβάστε ακόμη  Ο 81χρονος γυναικοκτόνος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές

Ίσως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κύριο Σκέρτσο τα ευρήματα νέας έρευνας της διαΝΕΟσις και του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών για την εισοδηματική φτώχεια στην Περιφέρεια ΑΜΘ: Το ποσοστά φτώχειας το 2022 ήταν στο 24,4% ενώ το εισόδημα των κατοίκων της ΑΜΘ ήταν κατά 4,4% μειωμένο σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για τον Έβρο ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως θα ενισχυθεί και θα στηριχθεί η μεταποίηση, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, υπογραμμίζοντας πως για την κυβέρνηση «η ανασυγκρότηση και η ευημερία του Έβρου συνιστά υψηλή προτεραιότητα».

Πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, οι υπουργοί του κυρίου Μητσοτάκη εμπαίζουν ακόμη τους Εβρίτες λέγοντας ότι ΘΑ ενισχυθεί η περιοχή που δήθεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα…