Θερμή υποδοχή του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη

“Η ριζική αλλαγή της χώρας, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα… Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Επιδιώκουμε μία επανάσταση ειρηνική, δημοκρατική, ανθρωποκεντρική που να έχει όφελος για όλους τους πολίτες, που να την αισθανθούν στην καθημερινή τους ζωή”, δήλωσε στην χθεσινή ομιλία του από την Αλεξανδρούπολη ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό από τους πολίτες και τα στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν στην ομιλία, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Παπανδρέου εδωσε παράλληλα το στίγμα των προθέσεών του με αναφορές στις δυνατότητες της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο, συνεργασιών και συμμαχιών «χωρίς να χάνουμε το δικό μας στίγμα, τη δική μας ιστορική παρακαταθήκη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη γεωπολιτική αξία της Αλεξανδρούπολης, της Θράκης αλλά και της Ελλάδας, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα και την αίσθηση της απειλής που εκφράζεται με επιθετικές συμπεριφορές όπως της γείτονας Τουρκίας, τόνισε τη σημασία της ισχυρής άμυνας «μίας ισχυρής δύναμης αποτροπής που να ανοίγει το δρόμο στη διπλωματία», αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι μία εύκολη οδός και «χρειάζεται βούληση από όλες τις πλευρές. Όμως, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, είναι η μόνη κατεύθυνση που συμφέρει τους λαούς», οι οποίοι όπως είπε «αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης, υγειονομικών κρίσεων, καταστροφής του περιβάλλοντος». Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τόνισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί και για εμπορικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμη  Το Νέο ΔΣ της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Εβρου

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, μία χώρα παραδοσιακά «ισχυρή, δυναμική, ανεξάρτητη», έχει δυνατότητες τόσο στο κομμάτι της διπλωματίας όσο και της οικονομικής συνεργασίας που όμως πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ επεσήμανε ότι «έχει ρόλο και ευθύνη για όσα γίνονται στη γειτονιά μας», κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στην ευρωπαϊκή ένταξη των Βαλκανίων, που ήδη έχουν φέρουν αποσταθεροποίηση».

Πηγή : gnomiOnline