Για την «οικονομική αιμορραγία» της βόρειας Ελλάδας στις αγορές των γειτονικών χωρών μίλησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, στην εκπομπή +News.  

Για την «οικονομική αιμορραγία» της βόρειας Ελλάδας στις αγορές των γειτονικών χωρών του εξωτερικού μίλησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, στην εκπομπή +News. Όπως ανέφερε η αύξηση των τιμών στην ενέργεια και ειδικά καύσιμα έχει προκαλέσει τεράστιο σοκ στους καταναλωτές που επισκέπτονται τις γειτονικές χώρες ακόμη για ένα ντεπόζιτο βενζίνη.

Εστιάζοντας στην επιδότηση των 22 λεπτών ανά λίτρο της κυβέρνησης τόνισε πως «δεν βοηθάει καθόλου» και ζήτησε και αυτός με την σειρά του να μειωθεί ο Ε.Φ.Κ. προκειμένου να πάρουν μια ανάσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Βέβαια η απώλεια αγοραστικού κοινού δεν παρατηρείται μόνο στα καύσιμα αλλά και στα καθημερινά τρόφιμα. Πολλοί είναι αυτοί που μεταβαίνουν στην γειτονική Βουλγαρία ή Τουρκία και μαζί με το ντεπόζιτο γεμίζουν και το … ψυγείο τους. Η Ελλάδα άλλωστε με την φορολογία που έχει επιβάλλει δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική με τις τιμές των δύο γειτονικών χωρών.
Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία ανέφερε πως ακόμη οι τιμές δεν έχουν σταθεροποιηθεί και πως σύντομα θα δούμε ένα νέο κύμα ανατιμήσεων.

Διαβάστε ακόμη  Τα δρομολόγια “Αδαμάντιος Κοραής” στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Κατέληξε πως το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρέπει να εξετάσει να προσδώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να κρατήσουν το αγοραστικό κοινό εντός συνόρων.