«Γυαλιά, Καρφιά» το Δημαρχείο Κομοτηνής μετά από διάρρηξη – Τρεις προσαγωγές από την Ε.Λ.Α.Σ.

Άνω κάτω το Δημαρχείο με τις καταστροφές  τις οποίες υπέστη

Άγνωστοι διέρρηξαν το Δημαρχείο Κομοτηνής τις νυχτερινές ώρες Τετάρτης προς Πέμπτη. Παραβίασαν την πόρτα από την πλευρά της Σισμανόγλου και στη συνέχεια παραβίασαν σχεδόν όλες τις εσωτερικές πόρτες υπηρεσιών, αντιδημάρχων καθώς επίσης το γραφείο του δημάρχου από όπου αφαίρεσαν μεταξύ άλλων τον προσωπικό του φορητό υπολογιστή.

Οι δράστες κατάφεραν επίσης να αποσπάσουν μικρά ποσά από διάφορα σημεία του Δημαρχείου. Αυτή τη στιγμή το Δημαρχείο είναι άνω κάτω, αφού οι διαρρήκτες προκάλεσαν πολλές καταστροφές. Η εξυπηρέτηση των δημοτών αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10:30 σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

11:00 Ανανέωση: Βρέθηκε λάπτοπ του δημάρχου που εκλάπη

Βρέθηκε το λάπτοπ του δημάρχου που αφαίρεσαν δράστες που διέρρηξαν το δημαρχείο. Όπως ενημέρωσε τον «Χ» ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κίμωνας Λεχούδης ήδη έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή την ώρα το δημαρχείο υποδέχεται κανονικά πολίτες, ενώ σπασμένες πόρτες έχουν αφαιρεθεί πλήρως από τον δεύτερο όροφο και γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης των όποιων φθορών.

Ο κος Λεχούδης που από πολύ νωρίς ήταν παρών στο δημαρχείο δήλωσε αναλυτικά: «Κατά τις 06:30-06:45 μας ειδοποίησαν ότι μπήκαν (διαρρήκτες) στον δημαρχιακό χώρο και με την σειρά μας ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Πήραν αποτυπώματα και με την σειρά μας αρχίσαμε να καθαρίζουμε τον χώρο, για να μπορούμε να υποδεχθούμε τους δημότες και να τους εξυπηρετούμε. Πριν από λίγο μας ειδοποίησαν από την αστυνομία ότι έχουν προσαγάγει δύο υπόπτους και έχει βρεθεί ένα λάπτοπ που δείχνει κάποιες φωτογραφίες του δημάρχου.  

Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τί αφαίρεσαν, αλλά το σίγουρο είναι ότι ένα λάπτοπ του δημάρχου, έχει ήδη βρεθεί. Το ταμείο δεν πειράχθηκε καθόλου, απλά πειράχθηκαν τα γραφεία και τα συρτάρια αντιδημάρχων. Αφαιρέθηκαν όλες οι πόρτες που έγιναν φθορές».

11:30 Ανανέωση: Τρεις προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Χ” έχουν γίνει τρεις προσαγωγές και βρίσκονται σε εξέλιξη καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει αφαιρεθεί.

Πηγή: xronos.gr