Γυρίσματα της νέας ταινίας του Βασίλη Τσικάρα στον Δήμο Σουφλίου.

Το γόνιμο σε εικόνες, χρώματα και αρώματα έδαφος του Δήμου Σουφλίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον του σεναριογράφου-σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα, ο οποίος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέρος των γυρισμάτων της νέας του ταινίας με τίτλο «Πέντε 5» στην περιοχή μας.

Μετά τις επιτυχημένες παραγωγές «ΕΞΟΔΟΣ 1826», «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» και  «OPERATION STAR», στις οποίες συμμετείχαν σπουδαίοι έλληνες ηθοποιοί , ο κύριος Τσικάρας  θέλησε να επενδύσει  την καλλιτεχνική του έμπνευση στη Θράκη και τους θρακιώτες αγωνιστές του ΄21. 

Το «ΠΕΝΤΕ 5» πρόκειται να είναι μια ιστορική κινηματογραφική παραγωγή μεγάλου μήκους που θα πραγματεύεται  το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, τη μάχη των Λαβάρων και γενικότερα την Επανάσταση στη Θράκη.

 Ο τίτλος «ΠΕΝΤΕ 5» είναι αφιερωμένος στους 5 Νεομάρτυρες της Σαμοθράκης.

Η ιστορία όμως δεν θα μείνει μόνο σε αυτούς. Αντίθετα, οι θεατές θα δουν να ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη στιγμές από το κουβάρι της ιστορίας κι άλλων εμβληματικών ηρωικών μορφών της Επανάστασης στη Θράκη, όπως για παράδειγμα του Καπετάν Ματσιάνη από τα Λάβαρα και της Δόμνας Βισβίζη.

Διαβάστε ακόμη  Ακάθεκτη συνεχίζει το έργο της η Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ, παρά τις ελλείψεις

Το πρωί της Τετάρτης 26 Μαΐου ο επικεφαλής της παραγωγής, σεναριογράφος- σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας, συνοδευόμενος από αντιπροσώπους της ομάδας του και μέλη του Πολιτιστικού Σωματίου «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Σουφλίου, κύριο Παναγιώτη Καλακίκο, με τον οποίο κουβέντιασαν την ιδέα, τα οφέλη της σημασίας της ανάδειξης της περιοχής μας μ’ έναν τόσο δημιουργικό τρόπο  και επεσήμαναν σημεία-χώρους  που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Το κλίμα της συζήτησης, άριστο. Ήταν διάχυτη μια ευχάριστη διάθεση συνεργασίας και δημιουργίας.

More info & Donate : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821 – Give and Fund Crowdfunding