Ο Κελέτσης παραδέχθηκε προκλητικά τη νέα αλλοίωση πρακτικών στην κατάθεση Καλογρίτσα

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, παραδέχθηκε τη νέα αλλοίωση στα επίσημα πρακτικά από την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Μάλιστα, προκλητικά ανέφερε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πως «αυθαίρετες παρεμβολές, φωνές, φασαρίες και ύβρεις δεν καταγράφονται», ενώ ισχυρίστηκε πως η κατάθεση του μάρτυρα έχει αποδοθεί αυτούσια.

Η παραδοχή και η δήλωσή του βάλλει ευθέως κατά βουλευτών της ΝΔ που είναι μέλη της προανακριτικής αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπήκαν στα επίσημα πρακτικά οι επιθετικές ερωτήσεις και αναφορές που έκαναν στον Χρήστο Καλογρίτσα κατά την εξέτασή του.

Συγκεκριμένα στα πρακτικά δεν μπήκε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη που λέει στον Χρήστο Καλογρίτσα να δώσει στοιχεία γιατί «επί πέντε μέρες μας δουλεύεις».

Δεν μπήκε επίσης η επίθεση του βουλευτή της ΝΔ  Δημήτρη Μαρκόπουλου προς τον Χρήστο Καλογρίτσα στον οποίο είπε να σταματήσει να παίζει και να δώσει όλα τα στοιχεία. Να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Να σημειωθεί ότι είναι η  δεύτερη φορά  που ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, προχώρησε σε αλλοίωση των επίσημων πρακτικών όσον αφορά στην κατάθεση του Χρήστο Καλογρίτσα, αφαιρώντας σημεία της κατάθεσής του.

Τη νέα αλλοίωση διαπίστωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, από πρακτικά της συνεδρίασης της 25ης Μαΐου όπου αφαιρέθηκαν οι παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

«Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της.

Όπως σημειώνει, η νέα αλλοίωση, αποτελεί ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.

Οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουν να ακούσουν, το ηχητικό ντοκουμέντο και τη διόρθωση των πρακτικών ενώ ο Νίκος Παππάς προσανατολίζεται σε συμπληρωματική μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση.

Επισημαίνεται ότι κατά την πρώτη αλλοίωση των επίσημων πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής είχε αφαιρεθεί μεγάλο τμήμα από την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα και κυρίως τα σημεία που ανακαλούσε τα περί ανταλλαγής sms με τον Νίκο Παππά. Μάλιστα, ο πρόεδρος της προανακριτικής Σταύρος Κελέτσης το είχε παραδεχθεί και στη συνέχεια ακολούθησε η μήνυση του Νίκου Παππά.