Η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται τα νεαρά αστέρια του πινγκ πονγκ από όλη την Ελλάδα

Η Αλεξανδρούπολη είναι καθόλα έτοιμη να υποδεχτεί το δυναμικό παρόν των νεαρών ηλικιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, είναι όλο λαχτάρα να προσφέρει άλλη μια φορά αγώνες στις καλύτερες συνθήκες και να διαφημίσει το άθλημα

Αυτό το Σαββατοκύριακο 09 και 10/03 φιλοξενεί στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» το 6ο, και τελευταίο στην περίοδο 2023-2024, αναπτυξιακό πρωτάθλημα, το οποίο παράλληλα είναι το 4ο δικό της στον θεσμό. Αν υπήρχαν πόλεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τότε η υπέροχη Αλεξανδρούπολη θα έπαιρνε εύκολα αυτόν τον χαρακτηρισμό, καθώς με σπουδαίο έργο σε πρωταθλητισμό και μαζικότητα αναλαμβάνει δικαιωματικά και μεγάλες διοργανώσεις.

Απήχηση είχε και το φετινό κάλεσμα, καθώς πρόκειται ν’ αγωνιστούν 201 αθλητές κι αθλήτριες από 35 σωματεία της χώρας και θα γίνουν και ξανά όλες οι κλασικές ηλικιακές κατηγορίες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει συνδιοργανωτές τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα τοπικά σωματεία του Εθνικού και του Φάρου. Το κανάλι gre78 στο youtube, που λειτουργεί από τον χορηγό της ομοσπονδίας KOUS Group, θα καλύψει τους αγώνες με δύο ζωντανές ροές για την προβολή όλων των τραπεζιών κι επιπλέον θα έχε βιντεοσκόπηση και ρεπορτάζ.

Ήδη στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το οδοιπορικό στην ακριτική πόλη.

Τα αποτελέσματα στην Αλεξανδρούπολη θα διαμορφώσουν και την τελική ειδική βαθμολογία ενόψει του Μεγάλου Τελικού της φετινής σειράς, που θα διεξαχθεί το διήμερο 20 και 21/04 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Συνεπώς, πολλά παιδιά έχουν και τον στόχο της καλής βαθμολογικής συγκομιδής και οι συνολικά 201 τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 28 εφήβους, 8 νεάνιδες, 48 παίδες, 9 κορασίδες, 35 παμπαίδες, 19 παγκορασίδες, 31 μίνι παμπαίδες και 23 μίνι παγκορασίδες.

Πέρα από τα δύο σωματεία της Αλεξανδρούπολης θα έχουν αθλητές στο καθιερωμένο όπεν ομάδες από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Κορινθία, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τις Σέρρες τη Βέροια, την Καβάλα, τη Φλώρινα, τα Χανιά, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Ορεστιάδα.

Διαβάστε ακόμη  Νέα παράπονα για το Αλτιναλμάζη: «Τα χόρτα πιο ψηλά από τα παιδιά μας…»

Φυσιολογικά απουσιάζουν κορυφαία ονόματα, τα οποία δεν έχουν πια το κίνητρο των βαθμών, όμως οι παρόντες εγγυώνται το καλό θέαμα και τα συναρπαστικά παιχνίδια. Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης και ο Γιάννης Μαλαμούδης στους εφήβους, η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Κατερίνα Αλεξούδη στις νεάνιδες, ο Θεοφάνης Μήτκας και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους παίδες, η Ειρήνη Χρυσοστομίδου και η Άννα-Φανουρία Μήτκα στις κορασίδες, ο Μάριος Σερίδης και ο Δημήτρης Αλεξόπουλος στους παμπαίδες, η Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη και η Αναστασία Μιχάλαρου στις παγκορασίδες, ο Κυριάκος Ξυδάς και ο Μάριος Κυριακίδης στους μίνι παμπαίδες, η Παναγιώτα Τσέκαρη και η Κλειώ Μαδέση στις μίνι παγκορασίδες.

Η δράση θα λάβει χώρα σε 14 τραπέζια. Αρχίζει αύριο στις 09:00 με τους ομίλους των παίδων και το Σάββατο θα διαρκέσει μέχρι νωρίς το βράδυ με το τελευταίο ωράριο στις 19:00. Την Κυριακή η έναρξη τοποθετήθηκε για τις 08:40 με ματς διαβάθμισης και οι τελικοί όλων των κατηγοριών έχουν υπολογιστεί γύρω στις 17:10.

Με την αφίσα των αγώνων αναρτημένη στο γυμναστήριο, όπως και σε σημεία της πόλης τα τοπικά σωματεία έχουν προβάλλει από μέρες τη διοργάνωση. Με την ευκαιρία ευχαριστούν θερμά «για την τεράστια προσφορά του ως συνδιοργανωτή των αγώνων τον δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς και όλους τους υποστηρικτές μας!». Συμπληρώνουν ότι ο δήμος αγκάλιασε την προσπάθεια και στόχος του είναι να γίνει θεσμός το πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά της πόλης.

Οι ντόπιοι διοργανωτές εξασφάλισαν διάφορες παροχές. Στους αθλητές θα δοθεί σακούλα με νερό, μπάρα δημητριακών, μπανάνα, κρουασάν και χυμό, ενώ θα υπάρξει γεύμα μεσημεριανό για τους διαιτητές και τη γραμματεία των αγώνων.