Αλεξανδρούπολη: Σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά αστυνομικών σε γυναίκα – θύμα έμφυλης βίας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και το φως της δημοσιότητας είδε η περιπέτεια ενός θύματος ενδοοικογενειακής βίας από την Αλεξανδρούπολη, που εκτός από την πολυετή κακοποίηση που έχει υποστεί από τον σύζυγο της, υπέστη εξευτελισμό από τις αστυνομικές αρχές που την συνέλαβαν στον χώρο εργασίας της μετά από μήνυση του κακοποιητή της!

Σύμφωνα με την καταγγελία γυναίκας στο MEGA, μετά από 11 χρόνια συνεχούς κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγό της (ξυλοδαρμοί, βίαια ξεσπάσματα), αποφάσισε να τον χωρίσει.

Η γυναίκα προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό της και τα δύο παιδιά της ηλικίας έξι και δέκα ετών, έχει καταθέσει μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα.

«Πήρε τηλέφωνο όταν χωρίσαμε και είπε ότι όπου και αν με βρει θα με σκοτώσει. Του έκανα μήνυση, φοβόμουν. Γυρνώντας από τη δουλειά, κοιτούσα πίσω μου μήπως εμφανιστεί και με σκοτώσει. Έλεγα στα παιδιά μου ‘σε περίπτωση που δε γυρίσω από τη δουλειά να ξέρετε ότι αυτός με σκότωσε».

Εναντίον του κατέθεσε μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα, την ώρα που ακόμη αναμένει την απόφαση για την έκδοση του διαζυγίου.

Ωστόσο, πριν από τρεις ημέρες, αστυνομικοί τής πέρασαν χειροπέδες μετά από μήνυση του συζύγου της ότι όπως καταγγέλλει εκείνος, η ίδια δεν τηρεί τους όρους των μέτρων.

Η γυναίκα τονίζει ότι τα παιδιά φοβούνται τον πατέρα τους καθώς τον έχουν δει να την κακοποιεί.

Διαβάστε ακόμη  Δυναμική παρουσία της Αλεξανδρούπολης στην 25η έκθεση τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2024»

«Μου λένε πρέπει να έρθεις μαζί μας στο αστυνομικό τμήμα, σας έχει κάνει μήνυση ότι δεν τηρείτε τα μέτρα. Τα παιδιά μου δεν τον θέλουν, για ποιον λόγο να πάω εγώ στο τμήμα. Μου είπαν πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία. Λέω ‘είμαστε στον χώρο εργασίας μου, είναι δυνατόν;’ Ρεζιλεύτηκα μπροστά σε πελάτες, υπαλλήλους, ήρθαν δύο αστυνομικοί και με πήραν με το περιπολικό».

«Πήγαμε στο τμήμα, μου πήραν κατάθεση, μετά μου είπαν να μου πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα. Μόνο δακτυλικά αποτυπώματα δεν ήταν. Φωτογραφίες μου έβγαζαν, εγώ έκλαιγα και μου έλεγαν ‘μην κλαίτε δε θα βγει ωραία η φωτογραφία’» (!), συμπληρώνει.

Όπως καταγγέλλει η ίδια:

«Αυτός μας χτύπησε και τα παιδιά μου τον φοβούνται, εγώ πρέπει να τα περάσω αυτά τα δεινά; Πριν από έναν χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, όταν γύρισα από τη δουλειά τον βλέπω μεθυσμένο. Είπα να χωρίσουμε. Ξεκίνησε να με βρίζει μπροστά στα παιδιά, πήρε μια ομπρέλα και την έσπασε στην πλάτη μου, τα παιδιά έκλαιγαν, ο γιος μου έλεγε ‘σταμάτα’. Πήγα έκανα μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα. Τα παιδιά τον φοβούνται, είπαν ότι δε θέλουν να τον βλέπουν.. Το 2017, την ημέρα των γενεθλίων μου, γύρισε μεθυσμένος. Με έριξε κάτω και με κλότσησε με το πόδι στο κεφάλι μπροστά στο παιδί μου».