Η Ορεστιάδα μαζί με 5 χώρες αναδεικνύει την πράσινη ανάπτυξη

Πέντε κράτη Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία ως διακρατικοί εταίροι, συμμετέχουν σήμερα στην τελική παρουσίαση του έργου GreeTHis  στην πόλη της Ορεστιάδας ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη δράση αυτή.

«Ένα ταξίδι πολιτισμού και σεβασμού στο περιβάλλον» όπως το χαρακτήρισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης το οποίο ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια ώστε σήμερα να παρουσιάζεται η ολοκληρωμένη πρόταση όλων των κρατών μελών.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

Ένα πρόγραμμα που αφορά τον τουρισμό αλλά και τις  νέες τεχνολογίες σε συνάρτηση με τον πολιτισμό. «Μια άλλη ματιά για την πράσινη ανάπτυξη» όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυρίδης.

Στην πρόταση της η Ορεστιάδα (η μόνη πόλη που είχε συμμετοχή και με υψηλή αξιολόγηση) περιλαμβάνει την ανάδειξη του Μουσείου Καραθεοδωρή, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να γνωρίσει σε βάθος την Οικογένεια, το γένος Καραθεοδωρή).Η εφαρμογή της τεχνολογίας στην τελευταία εξέλιξη της βοηθά στο εγχείρημα αυτό.

Διαβάστε ακόμη  Reuters Institute: Το Dnews.gr το πιο αξιόπιστο Μέσο της Ελλάδας για 5η χρονιά

«Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του Μουσείου» τόνισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας ενώ συμπληρωματικά η πρόταση περιλαμβάνει την ανάδειξη της ομορφιάς του Άρδα ποταμού αλλά και του Ορεινού Όγκου του Τριγώνου.

Ένα πακέτο προτάσεων στα χέρια των εταίρων που με την σειρά τους θα περάσουν την ιδέα ότι εδώ στην ακριτική αυτή περιοχή υπάρχει ένας αξιόλογος  προορισμός.

Μέσα από τη δράση αυτή ακολουθούν και άλλες προτάσεις και συνεργασίες με άλλα εταιρικά σχήματα και χρηματοδοτήσεις στις οποίες επικεφαλής εταίρος θα είναι η Ορεστιάδα.

«Μπήκαμε στο χάρτη των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων» ανέφερε με νόημα ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης «ως σημαντικός εταίρος που κάποιοι μπορούν  να τον εμπιστευθούν»

Οι εκδηλώσεις είναι υβριδικές και θα  πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας στις 18 , 19 και 20 Νοεμβρίου 2021

ERTNEWS