Η παράδοση μένει ζωντανή στην Νίψα

Ξεκίνησε και φέτος η αποστακτική περίοδος του τσίπουρου στην Ελλάδα, που κρατάει μέχρι τον Δεκέμβριο. Σε όλο τον νομό ανάβούν τα καζάνια και βράζουν σταφύλια για να παράξουν το τσίπουρο της χρονιάς.

Το evrosonline είχε την τύχη να βρεθεί στον πανέμορφο χωριό της Νίψας όπου βρίσκεται το παραδοσιακό οινοποιείο και αποστακτήριο του Βασίλη Μπασδάνη. Η δημιουργία του αποστακτηρίου αποτελεί μια κοπιαστική προσπάθεια του Βασίλη, ενός νέου επιστήμονα και οινοπαραγωγού, και της οικογένειας του με πολύ προσωπική εργασία και πάνω από όλα μεράκι και αγάπη. Στο παραδοσιακό αποστακτήριο και οινοποείο λειτουργούν πλέον  δύο άμβυκες ακολουθείται πιστά όλη η μυσταγωγία της απόσταξης, δίνοντας το αποτέλεσμα που σε ανταμείβει : το εκλεκτό τσίπουρο.

Ο Βασίλης μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, μας εξήγησε αναλυτικά όλα τα μυστικά της απόσταξης και φυσικά μας κέρασε φρέσκο τσιπουράκι με εκλεκτούς μεζέδες.

Το αποστακτήριο στην Νίψα είναι ανοιχτό και σας περιμένει για να γίνει η πρώτη γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του σταφυλιού: να δείτε το χώρο, να παράγετε το δικό σας τσίπουρο ή να γευτείτε το τσίπουρο τοπικών παραγωγών! 

Εμείς από το evrosonline να ευχηθούμε καλορίζικο και καλές αποστάξεις. Περισσότερα στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί: