Η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου επέλεξε ανάμεσα σε 35 σχολεία στη χώρα να επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης»

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης» επέλεξε ανάμεσα σε 35 σχολεία στη χώρα, η Αυτού Εξοχότητα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους « Εικονική Επιχείρηση». Επιλέχθηκε από την ίδια η πρόταση «Παραγωγή καινοτόμων ζωοτροφών για ζώα παραγωγής/κατοικίδια από υπολείμματα τροφίμων» για να προσφέρει την εμπειρία της ως μέντορας μέσω του θεσμού των «Inspirational Mentors».

H υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος, Κυριακή Κεραμιτσόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε στην ιδέα “η οποία επιλέχθηκε στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας σύμφωνα με την οποία αξιοποιούμε όλα τα υπολείμματα τροφών ζωικά και φυτικά μην αφήνοντας τίποτα να πάει χαμένο.”

Η κ Κεραμιτσόγλου προσθέτει ότι τα υπολείμματα από την παραγωγή ζωοτροφών δεν πετιούνται παρά συγκεντρώνονται σε ειδικό κάδο και με την Γιαπωνέζικη μέθοδο Bokashi (μια αναερόβια ζύμωση τροφίμων στην οποία προσθέτουμε και ζωοκομικά προϊόντα ) μετατρέπονται σε οργανικό κομπόστ το οποίο χρησιμοποιείται άμεσα στις καλλιέργειες.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι δυο

1.Αξιοποιουνται τα ζωικά υπολείμματα και

2.μετατρεπεται αμέσως (σε 4 μόνο εβδομάδες) σε οργανικό λίπασμα.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου στις 10 Μαΐου μετά από επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, Γεώργιος Μποζατζίδης  στο πλαίσιο ημερίδας ημερίδα Διάχυσης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Δράσης ΜΝΑΕ 2021-22 – «3RBoat-Recycle/Reuse/Rescue» και της Εικονικής Επιχείρησης της σχολικής μονάδας όπου θα παρουσιασθούν και άλλες ενδιαφέρουσες και καινοτόμες δράσεις που εκπονεί το συγκεκριμένο σχολείο.

Διαβάστε ακόμη  Ξάνθη: Παρουσιάζουν το δεύτερο ηλεκτρικό μονοθέσιο τους οι φοιτητές

Επίσης πραγματοποιήθηκε  μια ενδιάμεση διαδικτυακή συνάντηση της ΠτΔ με τα παιδιά πριν την επίσκεψη της στο χώρο.

Η Junior Achievement Greece δήλωσε : 

Νιώθουμε μεγάλη χαρά και τιμή που η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είναι Inspirational Mentor στη μαθητική «start up» που δημιουργείται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου! 

Η μαθητική καινοτομία και επιχειρηματικότητα βρίσκει την ύψιστη στήριξη στο πρόσωπο της Εξοχότατης Προέδρου της Δημοκρατίας και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.  

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης» και τους καθηγητές τους, Κυριακή Κεραμιτσόγλου, Θεόδωρο Λιτσεσελίδη και Άννα Καρδιμάκη.  Η μαθητική ομάδα, που συμμετέχει στο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης 2022» του Junior Achievement Greece, διερευνώντας τα επιχειρηματικά οφέλη της κυκλικής οικονομίας, δημιουργεί καινοτόμες ζωοτροφές για ζώα παραγωγής και κατοικίδια από υπολείμματα τροφίμων. 

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» τελεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  

Καλή επιτυχία σε όλους!  

Με πληροφορίες από ertNews