Κ. Μητσοτάκης: Επέκταση ωραρίου δημοτικών και παιδικών σταθμών ως τις 6 το απόγευμα. ΣΔΙΤ για στέγη νέων και δημογραφικό ζήτημα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας η πρωτοβουλία της άμεσης επέκτασης του ωραρίου των παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων έως τις 6 το απόγευμα, ώστε να συμπεριλάβει και την ενότητα της μελέτης των παιδιών. Ωστόσο δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτό, αφού δεν έκανε καμία αναφορά σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεδομένων των κενών που υφίστανται στα σχολεία.

Ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του, έθεσε ως μεσοπρόθεσμο στόχο της κυβέρνησης την εξασφάλιση στέγης για τους νέους ανθρώπους. Μίλησε για συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα, προκειμένου να μετατραπούν σε στέγη για νέα ζευγάρια και να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των ακριβών ενοικίων. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την αντίστοιχη που αφορούσε τις φοιτητικές εστίες, όπου, επίσης, βάζουν πόδι οι ιδιώτες.

Επιπλέον γνωστοποίησε ότι δρομολογείται η στελέχωση των μονάδων υγείας της περιφέρειας και κυρίως των νησιών από γυναικολόγους και παιδιάτρους, προκειμένου να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας εκεί. «Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόκληση για έναν πληθυσμό, που γερνά» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε πως έχει καλέσει επανειλημμένως όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου σε μία διακομματική συνεργασία καθώς κοινά προβλήματα απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.

Διαβάστε ακόμη  Σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ Έβρου με αφορμή της απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εθνικό, υπαρξιακό ζήτημα, που απαιτεί την παραίτηση από κάθε κομματική οπτική αλλά και τη συστράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων της χώρας το δημογραφικό ζήτημα, διαβεβαιώνοντας ότι η Πολιτεία εργάζεται για αυτό το θέμα κατά την παρέμβαση του στο Συνέδριο «Δημογραφικό – Η μεγάλη Πρόκληση», που διοργανώνουν η Next is Now και η Dome Consulting.

Δεν έλειψαν και οι αναφορές τύπου Σαρκοζί από την ομιλία του πρωθυπουργού. «Δεν μιλάμε για μία απειλή κατά της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά για μία ευθεία υπονόμευση της δυνατότητας του τόπου να παράγει πλούτο σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο διατηρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον ισχυρό ιστό, που ενώνει τους πολίτες. Εξ’ ου και ο κίνδυνος είναι επίκαιρος, όσο και καθοριστικός» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τον ορισμό αρμοδίου υπουργικού χαρτοφυλακίου για το ζήτημα του δημογραφικού και των ζητημάτων της οικογένειας ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου για το συντονισμό όλων των δράσεων και των σχετικών πρωτοβουλιών, που διατρέχουν οριζόντια τις σχετικές υπηρεσίες και τα υπουργεία.

Πηγή efsyn