Καυτά ερωτήματα των πρώην Προέδρων του Εθνικού: «Πόσα χρήματα πήρε ο Εθνικός τα τελευταία 4 χρόνια  και πού δόθηκαν;»

Τις ευθύνες της διοίκησης του Εθνικού που αποφάσισε η ομάδα βόλεϊ να μην συμμετάσχει στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του αθλήματος σχολίασαν στον Maximum FM ο πρώην Πρόεδρος του ΤΑΑΠ του Εθνικού βόλεϊ Γιώργος Γεωργιάδης και ο πρώην Πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Γρηγόρης Καραπιπέρης

Ο κ. Καραπιπέρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Επειδή ήμουν κοντά στην ομάδα κυρίως στα παιδιά, τα αγωνιστικά, αλλά και ως πρόεδρος, είδα μία κατάσταση τα τελευταία χρόνια που δεν μας άρεσε καθόλου.  Δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Αγωνιστικά ο Εθνικός δεν έπεσε ποτέ, οι διοικήσεις τον έριξαν σε άλλες κατηγορίες. Γίνεται λοιπόν με τη ΧΑΝΘ ο τελικός και ο κύριος πρόεδρος είναι απών… Επί ημερών μας, όταν πηγαίναμε για ένα παιχνίδι κάπου, μας είχαν σε τόση εκτίμηση που έλεγαν ότι αφού παίζουμε με την Αλεξανδρούπολη είμαστε χαμένοι. Οι μόνοι που δεν κατάλαβαν όλη αυτή την ιστορία είναι η τωρινή διοίκηση…. Το ενδιαφέρον όλων αυτών των κυρίων ήταν να τελειώσει το πρωτάθλημα κι αντί να αρχίσει ο προγραμματισμός αμέσως, ξεκίνησε πριν κανένα μήνα να ακούγεται ότι θα κατέβουμε, δεν θα κατέβουμε, έχουμε λεφτά, δεν έχουμε λεφτά. Έχω ένα ερώτημα προς τον Πρόεδρο: Πόσα χρήματα πήρε ο Εθνικός τα τελευταία 4 χρόνια από Δήμο, Ομοσπονδίες, Γενική Γραμματεία και πού δόθηκαν;… Πρέπει να βγει το ΔΣ να πει ότι πήραμε τόσα, δώσαμε τόσα, με επίσημα χαρτιά. Λυπάμαι γιατί η διοίκηση δείχνει μια επιπολαιότητα…. Τα χρέη δεν τα δημιούργησε αυτή η διοίκηση, αλλά τα διόγκωσε, δεν έχουν συνεννοηθεί με κανέναν για τα χρέη».

Από την πλευρά του ο κυριος Γεωργιάδης τόνισε: «Ήθελα να υπενθυμίσω ότι τον Μάιο που είχαν γίνει εκείνες οι συνεντεύξεις, είχα αναγκαστεί κι εγώ να δώσω μια συνέντευξη και είχα πει ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες για να μην κατεβεί η ομάδα στην pre league.

Όπως επίσης είχα πει ότι δεν με έχει ενοχλήσει κανείς για οποιονδήποτε διακανονισμό ακόμα και τώρα, που υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, αν έρθει κάποιος, όπως έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο εύκολα ξεμπλοκάρονται. Από τον Μάιο λοιπόν, δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ κανείς, δεν με έχει πιάσει κανείς να κουβεντιάσουμε, δεν με έχει πλησιάσει κανείς, όπως φαντάζομαι και όλους τους υπολοίπους. Αυτό δείχνει μια διάθεση της διοίκησης να προφασιστεί τα χρέη για να πετύχει τον στόχο της, δηλαδή να διαλύσει την ομάδα βόλεϊ.

Διαβάστε ακόμη  “Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σαμοθράκης προσφέρουν ευσυνείδητα και υπεύθυνα τις υπηρεσίες τους στους δημότες του νησιού”

Αυτή η διοίκηση είχε φανεί από την ημέρα που ανέλαβε το 2016 μετά τον Γρηγόρη Καραπιπέρη ότι θεωρούσε το βόλεϊ βαρίδιο για τον Εθνικό. Θεωρούσε ότι τραβάει τόσα χρήματα κι αυτά που ανταποδίδει δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που αντλεί.

Αυτή ήταν η φιλοσοφία από τότε, αυτός ήταν και ο λόγος της παραίτησης μου και το έχω πει στη συνέντευξη. Τα σημερινά γεγονότα λοιπόν θεωρώ ότι ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Δεν υπήρχε σωτηρία. Όπως είπε και ο Γιάννης Τζίμας, είναι η μόνη διοίκηση στην ιστορία του Εθνικού που αυτό-υποβίβασε την ομάδα δύο φορές. Μην ψάχνετε λοιπόν να βρείτε γιατί και πώς.

Περί των χρημάτων που έχει λάβει ο Εθνικός τα τελευταία 4 χρόνια δεν το γνωρίζω και καλά θα κάνει ο σύλλογος, είναι και υποχρεωμένος, αυτό να το κάνει για να υπάρχει διαφάνεια.

Θα σας πω ένα περιστατικό που έγινε τελευταία. Τον Απρίλιο ή τον Μάιο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έδωσε 50 χιλ ευρώ στον Εθνικό. Σε δύο μέρες αυτά τα χρήματα είχαν εκταμιευτεί από την τράπεζα. Είχαν βγει μετρητά σε κάποιο συρτάρι δεν υπήρχαν στην τράπεζα. 50.000 ευρώ ανάληψη. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, μπαίνει ένα θέμα διαφάνειας. Δεν μπορεί να έρχονται τόσα χρήματα και να μη γίνεται κανένας διακανονισμός για παλιά χρέη και  καμία προσπάθεια διακανονισμού και να προφασιζόμαστε τα χρέη για να μην συμμετέχει η ομάδα στην pre league. Είναι τραγικό. Είχα πει στη συνέντευξη ότι επιτέλους πρέπει να αναλάβει η διοίκηση τις ευθύνες της και να πάψει να ρίχνει τις αλλου