Καστανιές Έβρου: Στην εκκλησία η πηγή της έξαρσης που οδήγησε στο “κόκκινο”

Κάτοικοι του Καστανεών δείχνουν ως υπεύθυνο τον εφημέριο της τοπικής εκκλησίας, ο οποίος όπως υποστηρίζουν, όχι μόνο είναι αρνητής του κορωνοϊού και των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης, αλλά δεν πτοήθηκε ούτε όταν νόσησε ο ίδιος. “Επί δύο μέρες, είχε συμπτώματα και λειτουργούσε κανονικά, ενώ ζητούσε από τους πιστούς να βγάζουν τις μάσκες όταν φιλούν τις εικόνες”, είπε στο iatronet ένας από τους κατοίκους που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. Τελικά, νόσησε ο ίδιος, οι δύο ιεροψάλτες και βοηθητικό προσωπικό. Τη λειτουργία της Ανάστασης την τέλεσε άλλος ιερέας, που στάλθηκε από τη Μητρόπολη, καθώς ο εφημέριος των Καστανιών νοσηλευόταν.

Ο πρόεδρος του χωριού Σταύρος Τζιαμαλίδης, εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους του χωριού, δεν θέλει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω, δείχνοντας τον υπεύθυνο. Αρκείται να πει πως κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. “Δεν ξέρω αν φταίει η εκκλησία ή κάποιος άλλος. Ξέρω πως ο κορωνοϊός βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση στο χωριό μας και πως τώρα που όλοι ανοίγουν εμείς είμαστε κλειστοί. Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν, ειδικά στην περίπτωση που έχουμε κάποια απώλεια, κάτι που φυσικά όλοι απευχόμαστε” και πρόσθεσε:

Διαβάστε ακόμη  Την Πέμπτη 1η Αυγούστου η «Λευκή Νύχτα» στην Αλεξανδρούπολη

“Πρέπει όλοι να προσέχουμε. Δεν παίζουμε με αυτά. Όποια κι αν ήταν η πηγή της μόλυνσης, μετά είχαμε το φαινόμενο να κρατιούνται μυστικά τα κρούσματα για τον φόβο στιγματισμού. Κάποιοι που αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά συνέχιζαν να κινούνται στο χωριό, με αποτέλεσμα να κολλήσουν κι άλλοι”. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα έχουν μειωθεί τις τελευταίες μέρες, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις που χρειάστηκε να διασωληνωθούν έχουν βγει από τη ΜΕΘ.