Τον Νίκο Δένδια θα κάνει επίτιμο δημότη ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Για τις ενέργειές του, ως Υπουργός Εξωτερικών, που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ασφάλεια της χώρας μας, θα ανακηρύξει το δημοτικό συμβούλιο ως επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης τον Νίκο Δένδια. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά πλειοψηφία, αφού η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση προς τον Υπουργό, προκειμένου να επισκέπτονταν την περιοχή  μας στις 14 Μαϊου, ωστόσο λόγω βεβαρημένου προγράμματος, ο κ. Δένδιας, αφού δέχθηκε την τιμητική πρόταση, μετέθεσε για το μέλλον την επίσκεψή του. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως τόνισε η δημοτική σύμβουλος Νίκη Δραμανίδου, καταψηφίζει την πρόταση της δημοτικής αρχής, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Δένδιας είναι εκφραστής των αμερικανικών και νατοϊκών συμφερόντων, επισημαίνοντας πως η περιοχή μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις πολιτικές αυτές και ζητώντας για ακόμη μία φορά ενημέρωση για όσα γίνονται στο λιμάνι. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Κολιός τόνισε πως το θέμα της ενημέρωσης είναι θέμα του Οργανισμού Λιμένα.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Με ήλιο θα ξεκινήσει η Τρίτη – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει