Κατάληψη στο λύκειο Φερών

Με σύνθημα το ιδιαίτερα εύγλωττο «6 χρόνια μπλα μπλα», μαθητές του λυκείου Φερών μαζί με τους γονείς τους προχώρησαν την Τετάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το δημοτικό κατάστημα της περιοχής.

Η υπομονή έχει εξαντληθεί

Από το 2011 το λύκειο Φερών στεγάζεται σε κοντέινερ, αφού το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο. Η υπομονή μαθητών και γονέων έχει εξαντληθεί, ενώ από το δήμο βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση και κατασκευή του έργου σε οικόπεδο το οποίο νοικιάζει ο δήμος για 30 χρόνια. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας στο λύκειο πραγματοποιείται κατάληψη με μοναδικό αίτημα να προχωρήσει γρήγορα ο δήμος στη δημιουργία του σχολείου.

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Ο αντιδήμαρχος Φερών Νικόλαος Γκότσης δήλωσε, σύμφωνα με το Ράδιο Έβρος, πως είναι μία κατάσταση που έχει κουράσει όλους ενώ η διαβεβαίωση της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας είναι πως από μέρα σε μέρα ανοίγει το μέτρο για να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά “αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως η φετινή Τρίτη και Δευτέρα Λυκείου δεν θα προλάβει το νέο Λύκειο. Γίνεται ένας αγώνας για να το προλάβει η Πρώτη”.