Καθησυχάζει η κυβέρνηση για τη φημολογία σχετικά με θερμό επεισόδιο

Έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λόγω της αυξανόμενης προκλητικότητας των γειτόνων. Η φήμη αυτή μάλιστα κυκλοφορεί ευρέως και στον Έβρο με πολίτες να εμφανίζονται “ενημερωμένοι” ακόμα και από στρατιωτικά στελέχη (τουλάχιστον αυτό λένε οι ίδιοι) ότι και ο στρατός είναι σε ετοιμότητα για ένα τέτοιο επεισόδιο.

«Πέραν των δηλώσεων χρειάζονται ενέργειες για αποκλιμάκωση από την Τουρκία», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει φόβος για θερμό επεισόδιο. Τόνισε πως «οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί έχουμε μαζί μας το διεθνές δίκαιο, συμμάχους και τη δύναμη να προασπίσουμε τα εθνικά δικαιώματα».

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε ότι η χώρα κάνει τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις και σημείωσε πως «το ζήτημα που απασχολεί Ελλάδα – Τουρκία είναι της υφαλοκρηπίδας αλλά δεν έχει λυθεί στη Χάγη γιατί δεν δέχθηκε η Άγκυρα».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη πως «η Χάγη είναι μακριά καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να υπογραφεί στη συνέχεια συνυποσχετικό».