Η Ζηνοβία έρχεται με ψύχος, μποφόρ και χιόνια στον Έβρο!

Μπορεί τα Χριστούγεννα ο καιρός να ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος αλλά από χθες Πέμπτη στον Έβρο το κρύο άρχισε να γίνεται πιο έντονο και σήμερα Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή. Ακόμα πιο έντονο θα είναι το κρύο το Σαββατοκύριακο καθώς έρχεται η…Ζηνοβία.

Το νέο μετεωρολογικό φαινόμενο που θα μας συνοδέψει μέχρι το τέλος του 2019 φαίνεται πως εκτός από ψύχος…φέρνει και μπόλικα μποφόρ αλλά και χιόνια ακόμα και στα πεδινά του Έβρου! Χαρακτηριστικό της Ζηνοβίας είναι ότι θα επηρεάσει κυρίως τα νότια του Έβρου καθώς στα βόρεια αναμένεται ηπιότερος καιρός.

Αναλυτικά για την Αλεξανδρούπολη, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς το μεσημέρι ενώ το βράδυ θα πέφτει και στο μηδέν, με την αίσθηση του ψύχους όμως (λόγω και της υγρασίας) να είναι μέχρι και -7 βαθμούς!

Διαβάστε ακόμη  Καμία απάντηση δεν πήραν από τον Υπουργό Αυγενάκη οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Έβρου αναμένεται να επιδεινωθεί από την Κυριακή το μεσημέρι καθώς θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι στα 6 μποφόρ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένονται και χιόνια στην Αλεξανδρούπολη, με την ένταση των ανέμων στα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 2 βαθμούς ενώ η αίσθηση ψύχους θα είναι στους -8!

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ενώ την Πρωτοχρονιά θα υπάρξει άνοδος θερμοκρασίας στους 7 βαθμούς.

Ανάλογη εικόνα αναμένεται και στη Σαμοθράκη με τους ανέμους μάλιστα τη Δευτέρα 30/1 να φτάνουν και τα 9 μποφόρ!

Καλύτερη φαίνεται πως θα είναι η κατάσταση στον Βόρειο και κεντρικό Έβρο καθώς η πρόγνωση ως τώρα δείχνει ότι η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη από τα νότια, ενώ και οι άνεμοι θα είναι λιγότερο έντονοι (έως 6 μποφόρ).