Κάτοικοι και αρχές στη Σαμοθράκη αναζητούν αγωνιωδώς το πλωτό περιπολικό σκάφος…

Επιστολή προς κάθε αρμόδιο αναγκάστηκε να στείλει ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, μεταφέροντας την αγωνία του ιδίου και των συμπολιτών του αναφορικά με την τύχη του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού το οποίο έχει απομακρυνθεί σε άλλη περιοχή…

Για το θέμα ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, γνωστοποιώντας την επιστολή του Δημάρχου.

«Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα.

Σε αυτή, επισημαίνεται η έντονη αγωνία των κατοίκων του Νησιού, λόγω της απομάκρυνσης του πλωτού σκάφους 614 ΠΛΣ  του Λ.Τ. Σαμοθράκης, σε άλλη αποστολή!

Διαβάστε ακόμη  Στα Λουτρά, 3 χρόνια μετά τις πλημμύρες, παρακαλούν τον Δήμο για τα αυτονόητα

Το εν λόγω σκάφος έχει εθνική αποστολή, καθώς περιπολεί στην περιοχή και εξυπηρετεί συνάμα έκτακτα περιστατικά και διακομιδές ασθενών, όταν το υπάρχον πλωτό ασθενοφόρο δεν δύναται να εξυπηρετήσει λόγω έντονων καιρικών συνθηκών.

Είναι σημαντικό, να εξεταστεί άμεσα το αίτημα, προκειμένου να επιστρέψει το σκάφος στο Λιμάνι της Σαμοθράκης, θωρακίζοντας πολύπλευρα την περιοχή!»