«Κολλημένα» τα έργα στο πάρκο Προσκόπων – Ποιες επιπλέον εργασίες αποφασίστηκαν

Την έγκριση επιπλέον εργασιών, κατεπειγουσών και απρόβλεπτων, όπως χαρακτηρίζονται, στο πλαίσιο του έργου «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης» αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρθηκε από αρμόδιο υπάλληλο, κατά τη συνεδρίαση, «για να μην διακοπεί η ομαλή εξέλιξη του έργου και να διατηρηθεί εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, θα πρέπει να γίνει άμεσα η εκσκαφή της έκτασης του νοτίου τμήματος και να γίνει η μεταφορά των χωμάτων σε εγκεκριμένη θέση απόρριψης ΑΕΚΚ, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.4819/21 (ΦΕΚ 129/Α/23-7-2021) που δημοσιεύτηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου και δεν μπορούσε να προβλεφθεί στην αρχική μελέτη».

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Το κόστος για τη συγκεκριμένη εργασία της μεταφοράς των προϊόντων εκσκαφών και της απόρριψής τους σε ειδικό  χώρο ΑΕΚΚ, ανέρχεται στο ποσό των 18.477 ευρώ.

Πάντως, το έργο, που ξεκίνησε τον Μάιο, με τοποθέτηση περίφραξης, καθαρισμό και τοποθέτηση κορδελών στα δέντρα, είναι εδώ και καιρό στάσιμο.