Κύρτσος: Σύγκρουση συμφερόντων, ο πεθερός του Γεραπετρίτη έχει αναλάβει έργα του Σιδηροδρόμου

Στην εκπομπή +NEWS του Flash TV μίλησε ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, καταγγέλλοντας παιχνίδια εργολάβων στο  θέμα των επενδύσεων στο σιδηρόδρομο και διαπιστώνοντας μία προφανή σύγκρουση συμφερόντων στην απόφαση Μητσοτάκη να ορίσει νέο υπουργό Μεταφορών τον Γιώργο Γεραπετρίτη, η σύζυγος του οποίου είναι κόρη του δεύτερου βασικού μετόχου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει αναλάβει έργα στο σιδηρόδρομο

«Έχουν γίνει επενδύσεις  στον σιδηρόδρομο διαχρονικά, οι οποίες πήγαν χαμένες και ήταν σε λάθος βάση, δηλαδή, δεν είχαν τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας για να τις συμπληρώνουν, διότι παιζόταν κι εκεί το παιχνίδι των εργολάβων, για το πώς θα μοιράσουν την πίτα, αλλά δεν τους ενδιέφερε η ασφάλεια των επιβατών, που είναι κάτι πιο σύνθετο.

Το κωμικοτραγικό δε είναι ότι μία από τις εργολαβικές εταιρείες, όπως και στα τρένα και στην ενέργεια, όπως σχεδόν παντού, είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Μητσοτάκης έβαλε υπεύθυνο, προήγαγε σαν υπουργό μεταφορών τον Γεραπετρίτη, ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του δεύτερου βασικού μετόχου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Δηλαδή, μια προφανή σύγκρουση συμφερόντων».

Διαβάστε ακόμη  75χρονη γυναίκα στην Ξάνθη κατέληξε μετά από επίθεση που δέχθηκε

Ο κ. Κύρτσος αναφέρθηκε και στα περί «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης»,  μιλώντας για το θέμα των υποκλοπών. «Ο Ντογιάκος, αντί να στραφεί κατά των κοριών, κυνηγά τον Ράμμο της ΑΔΑΕ που έβγαλε στη φόρα τους κοριούς. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, για το πώς θα ξεμπλέξουμε, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις».

Ο Ευρωβουλευτής εκτίμησε ακόμη πως «ο Μητσοτάκης μας πηγαίνει στα δυτικά βαλκάνια στην παλιά τους μορφή. Δηλαδή, δεν λειτουργεί τίποτα, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, δεν υπάρχει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, δεν υπάρχει κράτος δικαίου, υπάρχει μία ολιγαρχία του πλούτου, μια οικογένεια που ελέγχει την κατάσταση σε πολιτικό επίπεδο. Νομίζω υπάρχει μία οπισθοδρόμηση με τον Μητσοτακισμό, η οποία ξεπερνά και τις απαισιόδοξες προβλέψεις μου  διότι, όταν από τον Σεπτέμβριο του 2020, ήρθα σταδιακά σε ρήξη με τον Μητσοτάκη, είχα αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, αλλά κι εγώ που είμαι ο πιο σκληρός επικριτής, ξεπεράστηκα από τις εξελίξεις, δηλαδή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα απ’ ό,τι εκτιμούσα».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή παρακάτω