Το «παραμύθι» των «διαχρονικών ευθυνών» είπε στη Βουλή και ο Σταύρος Κελέτσης

Απολύτως προβλέψιμος και ο βουλευτής Εβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος τοποθετήθηκε στη Βουλή για την τραγωδία με τους (τουλάχιστον) 57 νεκρούς στα Τέμπη

Ο κ. Κελέτσης μίλησε για «διαχρονικές ευθύνες» του πολιτικού συστήματος, όπως ορίζει η γραμμή του κόμματος, χωρίς να αναφερθεί ούτε για ένα λεπτό στις ευθύνες της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια. Ο κ. Κελέτσης προφανώς θεωρεί ότι με την καραμέλα των διαχρονικών ευθυνών σβήνονται οι παραλείψεις και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες αποδείχθηκαν εγκληματικές και έστειλαν στον τάφο δεκάδες συνανθρώπους μας.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής είπε:

«Εκφράζω τη θλίψη και την οδύνη μου για τον άδικο θάνατο τόσων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων ανθρώπων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Μεταξύ αυτών και ένας νέος συμπολίτης μου, ένας νέος άνθρωπος. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειές τους. Απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά, τα θύματα αυτής της τραγωδίας έχουμε μια τεράστια ευθύνη. Πρώτον, το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει τις διαχρονικές του ευθύνες για την ολιγωρία που επέδειξε εδώ και χρόνια στον τομέα αυτό και να προχωρήσουμε ταχύτατα στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου στη χώρα.

Δεύτερον, να υπάρξει από την Ελληνική Δικαιοσύνη πλήρης διερεύνηση των ευθυνών και απόδοση δικαιοσύνης και ποινικής τιμωρίας σε όλα τα επίπεδα όπου υπάρχουν ευθύνες.»

Φωτογραφία: ethnos.gr

Διαβάστε ακόμη  Συνάντηση του «αναποτελεσματικού» κατά το Μαξίμου Κελέτση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ