Αλεξανδρούπολη: «Λουκέτο» για το χειμώνα σκέφτονται αρκετοί επαγγελματίες της εστίασης

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε για τα καταστήματα του καφέ και της εστίασης το φετινό καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη, αν και ο τουρισμός ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου.

«Ήταν ένα καλό καλοκαίρι μικρό σε διάρκεια στην περιοχή μας το πρόσημο ήταν θετικό χωρίς αυτό ωστόσο να αποτυπώνεται και στο οικονομικό κομμάτι, καθώς η πολλή μεγάλη αύξηση που είχαμε δεχτεί το καλοκαίρι στο ρεύμα αλλά και στις πρώτες ύλες δεν άφησε να αποτυπωθεί αυτή η ζήτηση στα οικονομικά στοιχεία κάθε επιχείρησης», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ενωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Εβρου κ. Νίκος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως μετά τη διπλή κρίση οικονομική και υγειονομική υπάρχουν σήμερα επαγγελματίες που είναι στα όρια τους και οι οποίοι άφησαν πίσω τις υποχρεώσεις τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους, ενώ επικρατεί φόβος το τι θα γίνει τον χειμώνα με τις αυξήσεις που θα υπάρχουν ειδικά στις καταναλώσεις ρεύματος.

Διαβάστε ακόμη  Σεμνά, ταπεινά και… απροειδοποίητα βραβεύτηκε από τον Μητροπολίτη ο Πρύτανης του ΔΠΘ

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου καθώς μεσολαβεί και το τριήμερο της 28ης θα το παλέψουμε,» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «από εκεί και πέρα είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι συζητούν αν θα λειτουργήσουν τον χειμώνα ή αν θα κλείσουν για να ανοίξουν και πάλι την Άνοιξη».