Μαλτέζος: Στα Ευχολόγια Μητσοτάκη για την «Θράκη του 2030» απαντάμε αποτελεσματικά και με προτάσεις

Σε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το “Ινστιτούτο ENA Institute for Alternative Policies” στην Ξάνθη με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης της Θράκης, παρεβρέθηκε χθες 12 Ιανουαρίου ο γνωστός οικονμολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου μενέλαος Μαλτέζος

Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος ο κ. Μαλτέζος, έγραψε σε ανάρτηση του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με την εκδήλωση του ινστιτούτου ENA Institute for Alternative Policies:

«Παρακολούθησα χθες την ακρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ENA Institute for Alternative Policies στην Ξάνθη με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης της Θράκης.

Στα Ευχολόγια Μητσοτάκη για την Θράκη του 2030 απαντάμε αποτελεσματικά και με προτάσεις. Το νέο όραμα για την Θράκη, πρεπει να διατυπωθεί σε Στρατηγικό Σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους / αποστολές (mission oriented policies).

Για τον σκοπό αυτό, προτείναμε δυο βασικούς στόχους:

α) τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Θράκης ως ικανοποιητικού προορισμού για κατοίκηση και

β) τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Θράκης ως τόπου άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι πρέπει πρώτον να δρομολογηθεί η μετάβαση σε ένα νέο παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης της Θράκης, που να στηρίζεται στη γνώση, και δεύτερον να αξιοποιηθεί η διασυνοριακότητα και διαπολιτισμικότητα της περιοχής».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες, από την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο γνωστός οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος

Διαβάστε ακόμη  Λευτέρης Χαμαλίδης: Θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής