Με άλλοθι τον Κασιδιάρη τρέχουν να «κλείσουν» τα ρουσφέτια

«Βροχή» οι τροπολογίες λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής και της επίσημης προκήρυξης της προεκλογικής περιόδου

Στα παρά ένα επιχειρεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία με πέντε τροπολογίες.

Ενώ αρχικά προγραμματιζόταν να κλείσει σήμερα η Βουλή με την ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» που περιελάμβανε και την επίμαχη τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, η κυβέρνηση έφερε άρον άρον εκατοντάδες σελίδες με άρθρα προς ψήφιση που τροποποιούν ακόμα και νομοθετήματα της προηγούμενης εβδομάδας.

Με αυτά τα δεδομένα η διάλυση της Βουλής για το Πάσχα μοιάζει απίθανο να ανακοινωθεί στη σημερινή συνεδρίαση και πάμε για την Μ. Τετάρτη και… βλέπουμε.

Οι μεταμεσονύκτιες τροπολογίες των υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, περιλαμβάνουν συνολικά 51 άρθρα την ώρα που το πολυνομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. απαρτίζεται από 61 άρθρα.

Βουλευτικές Τροπολογίες

EUROKINISSI

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο, έως την έναρξη της συνεδρίασης, έχουν κατατεθεί και συνολικά 19 βουλευτικές τροπολογίες. Μεταξύ αυτών και η τροπολογία που υπογράφουν ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο. Επίσης, πέντε τροπολογίες έχουν καταθέσει βουλευτές της Ν.Δ. Τρεις έχουν κατατεθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πέντε από βουλευτές του ΚΚΕ και πέντε από τους βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Τουριστική, αναπτυξιακή, βιώσιμη και πάνω απ’ όλα βρώμικη!

Τροπολογία για το μόρφωμα Κασιδιάρη

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται και η πολιτική αντιπαράθεση για τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης που επιχειρεί να αποτρέψει τη συμμετοχή στις εκλογές του πολιτικού μορφώματος Κασιδιάρη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προέβη στη νέα ρύθμιση, όταν αντελήφθη ότι το πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου ενδέχεται να κρίνει θετικά τη συμμετοχή του μορφώματος Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου. Ωστόσο κι αυτή τη φορά επέλεξε να κλείσει τα αυτιά του στις εύλογες φωνές κομμάτων και συνταγματολόγων, διορθώνοντας το λάθος του με νέο ατόπημα: επέβαλε υποχρεωτική συμμετοχή στην απόφαση της ολομέλειας του Α1 τμήματος, δηλαδή και τα 10 μέλη.

Η ενέργεια αυτή του υπουργού έφερε την οργισμένη αντίδραση από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 τμήματος, Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος με επιστολή του κατήγγειλε ως ωμή και αντισυνταγματική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη την τροποποίηση της τροπολογίας. Χθες, ο κ. Τζανερίκος οδηγήθηκε σε αναγκαστική παραίτηση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανοιχτή επιστολή του.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης προδίδουν πανικό, αλλά κυρίως επιβεβαιώνουν τις ενστάσεις όσων έλεγαν ότι είναι λάθος η ανάθεση στον Αρειο Πάγο της δυνατότητας να ελέγχει την πολιτική ουσία των κομμάτων και όχι απλώς την τυπική τήρηση των προβλεπόμενων απαιτήσεων.

Πηγή: efsyn.gr