Φώτης Πάντος: Ο Αλεξανδρουπολίτης εικονολήπτης της ΕΡΤ μια εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου μας μεταφέρει εικόνες και πλάνα από την δοκιμαζόμενη Τουρκία

Εικόνες που προκαλούν σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτυπώνει στα πλάνα του ένας Έλληνας εικονολήπτης από την Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος για τον εικονολήπτη Φώτη Πάντο, ο οποίος εργάζεται για την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση και βρέθηκε στα χαλάσματα της αιματοβαμμένης Τουρκίας από την πρώτη στιγμή

Ο Φώτης Πάντος, συνηθίζει σε όλη την διάρκεια της καριέρας του στην ΕΡΤ, να συμμετέχει σε δύσκολες αποστολές, μεταφέροντας κάθε φορά τον παλμό της επικαιρότητας…

Ο τρόπος που επέλεξε πριν από μερικές ημέρες ο Έλληνας εικονολήπτης με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, να αποτυπώσει μέσα σε μερικές μόνο γραμμές τις εικόνες που αντίκρισε στην σεισμόπληκτη Τουρκία, προκαλούν μόνο συγκίνηση, καθώς σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή αποδεικνύεται ότι ως λαός, έχουμε τον τρόπο να παραμερίζουμε τις διαφορές μας με την γείτονα χώρα, επιβεβαιώνοντας με τον πιο υγιή τρόπο, ό,τι πάνω από όλα είμαστε όλοι άνθρωποι.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Αλεξανδρουπολίτης οπερατέρ, «αυτοί οι στίχοι του Πυθαγόρα μας στοίχειωσαν από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στην Ανατολική Τουρκία».

Δείτε την ανάρτηση του Έλληνα εικονολήπτη από την Αλεξανδρούπολη και ας αισθανθούμε όλοι μαζί νοερά, το συναίσθημα του να αντικρίζει κάποιος αυτές τις εικόνες. Δεν είναι τα άδεια και τα κατεστραμμένα κτήρια που σε πονάνε αλλά οι άδειες ζωές….

Όπως μας μετέφερε με πόνο ψυχής ο κ. Πάντος, «Να μην αξιώσει ποτέ ο θεός άνθρωπο να δει να ανασύρονται νεκρά παιδιά μέσα από χαλάσματα».

«Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός, κι εγώ λαός κι εσύ λαός, εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ”

Αυτοί οι στοίχοι του Πυθαγόρα μας στοίχιωσαν από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στην Ανατολική Τουρκία…

Από τα Άδανα μέχρι το Καχραμαν Μάρας και το Παζαρτσικ, οι εικόνες καταστροφής είναι πρωτοφανείς! Απόγνωση, θρήνος, θυμός, τα συναισθήματα του κόσμου! Και όλα αυτά σε ακραίες καιρικές συνθήκες!

Ειλικρινά, υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ότι αυτό που έβλεπα ήταν χειρότερο και από αυτά που έζησα στην Ουκρανία….

Παρ’ όλ’ αυτά είναι συγκινητικό το πόσο ζεστά και φιλόξενα μας φέρθηκε ο απλός και ταλαιπωρημένος κόσμος, ειδικά όταν τους λέγαμε ότι είμαστε Έλληνες!

Λαοί ενωμένοι Solidarity“»

Διαβάστε ακόμη  Εκδήλωση της ΠΑΜΘ στην Ξάνθη για τον οδική ασφάλεια

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές…

Μετά την επίσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών

στο χώρο όπου διέμενε και επιχειρούσε η ΕΜΑΚ, η ΕΡΤ συνέχισε το οδοιπορικό της στην Αντιόχεια.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε δεν έχουν προηγούμενο….Βιβλική καταστροφή!

Μια εβδομάδα μετά το καταστροφικό χτύπημα του εγκέλαδου, ο Φώτης βρίσκεται ακόμη εκεί και μας μεταφέρει την εικόνα μιας απόλυτης καταστροφής.

Φώτη σε ευχαριστούμε για τα πλάνα που μοιράστηκες μαζί μας….