Μία παλιά υπόθεση μετέτρεψε σε «ρινγκ» το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Πάθη του παρελθόντος ξύπνησε το θέμα της οικονομικής αποκατάστασης δύο πρώην εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Έργων Αλεξανδρούπολης (ΔΕΠΕΑ). Το θέμα, που ήρθε στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη διά ζώσης, μετά από περίπου 3 μήνες, κεκλεισμένων των θυρών όμως, δίχως δηλαδή παρουσία πολιτών και δημοσιογράφων, προκάλεσε άλλον έναν ομηρικό καβγά μεταξύ των συμβούλων, με αποτέλεσμα, λίγο μετά τις 10 το βράδυ αι μετά από 4 ώρες συνεδρίασης, να διακοπεί η συνεδρίαση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Πολίτες ζήτησε να επιτραπεί η παρουσία των δημοσιογράφων εντός της αίθουσας, επικαλούμενος την σχετική ΠΝΠ του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Κολιός τόνισε πως λόγω του κορωνοϊού πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και γι’ αυτό δημοσιογράφοι και υπάλληλοι παρακολουθούν από την οθόνη που βρισκόταν απ’ έξω. Ο κ. Λαμπάκης επέμεινε να ψηφιστεί η πρότασή του, θεωρώντας πως τίθεται θέμα δημοκρατίας και πως δεν θα υπάρξει συνωστισμός με λίγα ακόμη άτομα μέσα στην αίθουσα, κάτι που δεν έγινε δεκτό, στη συνέχεια η πρόταση αποσύρθηκε και ο πρόεδρος είπε ότι θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση στην επόμενη συνεδρίαση.

Ακολούθως, το ΔΣ συζήτησε για το πρόγραμμα δημιουργίας πράσινων σημείων, για τη διάθεση περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, που μέχρι πρότινος ξόρκιζε η δημοτική αρχή, αλλά και 60 χιλιάδων ευρώ για να μετακινηθούν οι ημιυπόγειοι κάδοι στα χωριά του Δήμου. Στη συνέχεια, πολλή συζήτηση έγινε για τη μετακίνηση διαδρόμου όδευσης τυφλών από την παραλία Αγίας Παρασκευής στην πρααλία του ΕΟΤ. Ο κυρίαρχος λόγος για αυτό, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι το χειμέριο κύμα που προκαλεί αλλαγή του τοπίου και απειλεί την εν λόγω εγκατάσταση. Ο κ. Λαμπάκης επέμεινε πως θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις κάθε φορά που χρειάζεται και ο διάδρομος να μείνει εκεί, λέγοντας πως «ακούγεται ότι συγγενικό πρόσωπο μέλους της δημοτικής αρχής που έχει επιχείρηση στην αγία Παρασκευή δεν θέλει αυτή την εγκατάσταση μπροστά στο μαγαζί του». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κολιού και τα αίματα άναψαν για λίγο.

Τέλος, το θέμα της ΔΕΠΕΑ είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ Λαμπάκη-Κιζιρίδη στην αρχή, και στην πορεία να κυριαρχήσουν οι κραυγές και οι αντιπαραθέσεις. Η συνεδρίαση διεκόπη και το θέμα της αστικής συγκοινωνίας που θα εισηγούνταν ο κ. Λαμπάκης θα συζητηθεί την επόμενη φορά, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.