Μικρόψυχος και κομματάρχης για άλλη μία φορά ο κ.Μέτιος

Συνέντευξη τύπου για τη δημοπράτηση των έργων επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου στην ΑΜΘ παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, κάνοντας λόγο για  το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου, την οποία, φυσικά, απέδωσε στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΔΑ και εμμέσως πλην σαφώς στην προηγούμενη κυβέρνηση, φροντίζοντας, κατά την προσφιλή του τακτική, να παρουσιάσει ως αποκλειστική επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας και της σημερινής διοίκησης της ΔΕΔΑ την δημοπράτηση των πρώτων υποέργων, δίχως να αναγνωρίσει την παραμικρή συμβολή των προηγούμενων διοικούντων.  Τουναντίον, όπως θα δείτε, τους απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις, δίχως φυσικά να υπάρχει δυνατότητα αντίλογου από την άλλη πλευρά, παρά το γεγονός ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίμαχη αναφορά Μέτιου:

 «Είναι αλήθεια ότι από τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, υπήρξε καθυστέρηση στην εξέλιξή του. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται:

•             Στις παλινωδίες της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΔΑ που, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ένταξη του έργου, δεν είχε καταφέρει να οριστικοποιήσει και να υποβάλει τα τεύχη δημοπράτησης.

•             Στις τεχνικές ιδιαιτερότητες και στο μέγεθος του έργου, που απαιτούσαν να προηγηθεί η αναγκαία διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς

•             Στην πανδημία του κορωνοϊού που επέφερε μια οριζόντια καθυστέρηση σε όλα τα έργα.

Οφείλω να πω ότι πρόοδος στην εξέλιξη του έργου υπήρξε φέτος, το 2020, μετά την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ από τον κ. Μάριο Τσάκα».