Έπεσαν οι πρώτες φτυαριές για το έργο της επέκτασης του φράχτη του Έβρου

Εγκαταστάθηκε σήμερα 7 Σεπτεμβρίου η ανάδοχη κοινοπραξία και έπεσαν οι πρώτες φτυαριές για την επέκταση του φράκτη του Εβρου στο νότιο τμήμα του νομού, σε μία έκταση 27 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα, όταν το συγκεκριμένο έργο ολοκληρωθεί, ο φράκτης σε ολόκληρο το νομό να έχει μήκος 38 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ethnos.gr o αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα εκτελούνται για τους επόμενους οκτώ μήνες εκ παραλλήλου δύο ειδών εργασίες. Η ανάδοχη κοινοπραξία θα προχωρεί σε έργα συντήρησης και ανακατασκευής του υπάρχοντος φράκτη και ταυτόχρονα θα κατασκευάζει το καινούριο τμήμα του. Το υπάρχον τμήμα του φράκτη βρίσκεται στο βόρειο Εβρο, στην περιοχή των Καστανιών και έχει μήκος 11 χιλιομέτρων. Βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών να κρατήσουν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν μαζικά στο ελληνικό έδαφος την περασμένη άνοιξη.

Διαβάστε ακόμη  Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Το νέο τμήμα του φράκτη θα ξεκινάει από την περιοχή του Πετάλου, στο νότιο Εβρο, σε ένα τμήμα που το ποτάμι δεν αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το συνολικό μήκος του καινούργιου τμήματος θα είναι 27 χιλιομέτρων και θα καταλήγει στις εκβολές του ποταμού. Σε συνοριακά σημεία που είναι πάρα πολύ δύσκολη έως αδύνατη η παράνομη διέλευση των συνόρων, δε θα κατασκευαστεί φράκτης. «Καιρού επιτρέποντος σε οκτώ μήνες από σήμερα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν, αφού τόσο είναι το χρονοδιάγραμμα για την περαίωση του έργου. Η τοπική κοινωνία θέλει πάρα πολύ το συγκεκριμένο έργο, ώστε να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής, αφού φάνηκε στην πράξη ότι είναι τεράστια η χρησιμότητα του φράκτη», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Πέτροβιτς.