Μητσοτάκης από Έβρο: Η ανάπτυξη θα έρθει… για την ώρα, φάτε ψηφιακό κράτος και φράχτες

Μπροστά σε απόλυτα ελεγχόμενο και λιγοστό ακροατήριο σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μία από τις τελευταίες του «παραστάσεις» ως πρωθυπουργός. Με το 95% των παρευρισκομένων να είναι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, στελέχη της ΝΔ και άτομα της προσωπικής του ασφάλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε, ένα μήνα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, να υποσχεθεί για πολλοστή φορά το έργο της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2028 και με αυτήν, όπως είπε, θα αλλάξει όψη ο νομός του Έβρου!

Αναφέρθηκε σε μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Αλεξανδρούπολης και δεσμεύτηκε για ισόρροπη ανάπτυξη, στο νότιο και το βόρειο τμήμα του Έβρου, λέγοντας πώς για αυτό, άλλωστε, επέλεξε να είναι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Έβρου. Το τι έκανε πραγματικά τα προηγούμενα 4 χρόνια για την ανάπτυξη του βορείου Έβρου, το βιώνει κάθε κάτοικος που βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν, τις επιχειρήσεις να κλείνουν και τα χωριά να ερημώνουν.

Διαβάστε ακόμη  Εμπαιγμός δίχως τέλος από τη ΝΔ για «ΕΚΑΒ Σαμοθράκης» και πλωτό ασθενοφόρο

Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την τραγωδία στα Τέμπη για να υποσχεθεί για άλλη μία φορά φύκια και μεταξωτές κορδέλες για το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ:

«Η τραγωδία αυτή με αναγκάζει να επαναφέρω στο προσκήνιο μια δέσμευση την οποία είχα δώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Εν μέρει την υλοποιήσαμε, κάπου μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσήλωσή μου σε αυτό τον στόχο παραμένει απαρέγκλιτη: θα αλλάξουμε το κράτος δραστικά και ουσιαστικά και θα ξεριζώσουμε όλες τις εστίες αναχρονισμού, αναξιοκρατίας, «ωχαδερφισμού», που δυστυχώς ακόμα κρατούν ένα μέρος της πατρίδας μας πίσω» και το τερμάτισε λέγοντας, σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα, ότι, αφού δεν έχετε να φάτε, φάτε παντεσπάνι, δηλαδή… ψηφιακό κράτος!

«Έχουμε αποδείξει ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Είδατε πια και το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, ότι το ψηφιακό κράτος, το gov.gr, κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Σκεφτείτε ότι όλα αυτά δεν συνέβαιναν πριν από τέσσερα χρόνια»…!