Μόνο ένα (άθλιο) stand σε όλη την Αλεξανδρούπολη για τις ακαθαρσίες των τετράποδων

Το ειδικό (και μοναδικό που μπορέσαμε να εντοπίσουμε σε όλη την πόλη) stand για τις ακαθαρσίες των τετράποδων φίλων μας, στο πάρκο των Προσκόπων, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε μαύρα χάλια. Τα stands αυτά είχαν τοποθετηθεί το 2013 σε πάρκα της Αλεξανδρούπολης, ως καρπός της συνεργασίας του Δήμου με το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός».

Ωστόσο, σήμερα, έχει διασωθεί μόνο αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση και τις περισσότερες φορές μάλιστα βρίσκεται ριγμένο στο έδαφος, αφού, υπό κανονικές συνθήκες, στηρίζεται απλά σε ένα κορμό δέντρου!

Υποτίθεται…αλλά…

Υπενθυμίζεται πως στα stands αυτά υπάρχει θήκη με σακουλάκια, τα οποία υποτίθεται πως θα προμήθευε ο Δήμος για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών, ενώ ακριβώς από κάτω, υπάρχει θήκη για την απόρριψή τους.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για την μοναδική παρέμβαση της δημοτικής αρχής για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών σκύλων, σε σχέση με τις ακαθαρσίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της.

Διαβάστε ακόμη  Πόλη και Πολίτες: Δέκα νέα πρόσωπα ανακοίνωσε ο Λαμπακης

Το γεγονός ότι κάποιοι ασυνείδητοι φρόντισαν να καταστρέψουν ή να εξαφανίσουν τα εν λόγω stands, και μάλιστα σχεδόν από τις πρώτες μέρες της τοποθέτησής τους, αφήνοντας μόνο ένα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Δήμος δεν θα έπρεπε να επιμείνει για την αντικατάσταση και διατήρησή τους. Υποτίθεται πως με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων stands, ακόμη και οι ιδιοκτήτες σκύλων που –πολύ κακώς- δεν έμπαιναν στη διαδικασία να μαζέψουν τις ακαθαρσίες των φίλων τους, θα αναγκάζονταν, κατά κάποιο τρόπο, να το πράξουν, αφού η δικαιολογία «ξέχασα να πάρω σακουλάκι» πια δεν θα ευσταθούσε.

Την ίδια στιγμή βέβαια, τα πρόστιμα ισχύουν κανονικά για όσους δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους, ενώ δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί μεταξύ πολιτών και ασυνείδητων ιδιοκτητών. Ο ρόλος του Δήμου προς την κατεύθυνση συμμόρφωσης των τελευταίων, θα μπορούσε να είναι καταλυτικός, όμως, δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρξε η απαιτούμενη ευαισθησία και το ενδιαφέρον.