Δύσχρηστο και φτωχικό το site του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Με τη γνωστή απαρχαιωμένη εικόνα, τα πολλά κενά links και τα ακόμη περισσότερα «κουτάκια» δεξιά, αριστερά και στο κέντρο της αρχικής σελίδας, που αντί να κατατοπίζουν μάλλον μπερδεύουν τον επισκέπτη, συνεχίζει τη λειτουργία του το δύσχρηστο και φτωχικό site του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ανενεργά links, πληροφορίες που δεν ισχύουν πια ή είναι ανακριβείς, λάθη και παραλείψεις είναι ορισμένα από τα προβλήματα στον ιστότοπο της πρωτεύουσας του Έβρου, της πρώτης πόλης προς Ευρώπη, για να μην ξεχνιόμαστε…

Από κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών των δυσλειτουργιών, προκύπτει το συμπέρασμα, ότι είτε ο επισκέπτης είναι κάτοικος, είτε τουρίστας, μάλλον δεν θα βγει σοφότερος από μια περιήγηση στο site του Δήμου μας.

Ορισμένες βασικές παρατηρήσεις

Ορισμένες βασικές παρατηρήσεις από την περιήγηση που κάναμε στην ιστοσελίδα alexpolis.gr:

  • Η Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται ως «πρωτεύουσα νομού με όλες τις υπηρεσίες στη διάθεση των επισκεπτών της αλλά και το φιλόξενο πνεύμα των 60.000 κατοίκων της». Βέβαια, από την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Αλεξανδρούπολης ανέρχεται σε περίπου 72.000 κατοίκους, αλλά μάλλον αυτά είναι «ψιλά γράμματα».
  • Στην κατηγορία «Μέριμνα για…» τα πεδία «Τρίτη ηλικία», «Αλλοδαπούς», «Νέους», «Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» είναι εντελώς άδεια. Καλύτερα να συμπληρωθούν ή να αφαιρεθούν τελείως.
  • Στο link «Επικαιρότητα», στη στήλη αριστερά, δεν υπάρχει κανένα περιεχόμενο.
  • Σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για τη δράση του «Συμπαραστάτη του Δημότη», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο site, αυτή σταματά το 2016…
  • Για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, υπάρχουν αναρτημένες μόνο αυτές του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και των αντιδημάρχων Νίκου Γκότση και Γιάννη Φαλέκα και μόνο ως το 2016.
  • Στην παραπομπή «Πολιτισμός» υπάρχει μία λίστα με διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο Δήμο, ωστόσο είναι άγνωστο πότε ανανεώθηκε τελευταία φορά, μια που η «σημαία» των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, η «Γιορτή Κρασιού» δεν περιλαμβάνεται καν στη λίστα…
  • Αν ο επισκέπτης θελήσει να ενημερωθεί για τις τουριστικές περιοχές του Δήμου, ο σύνδεσμος θα τον οδηγήσει σε ένα pdf της ΤΙΕΔΑ, το οποίο έχει μόνο έναν χάρτη του Έβρου, τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις για τα ιαματικά λουτρά, το κάμπινγκ και το Δέλτα του Έβρου.
  • Μπορεί να υπάρχουν οι προσκλήσεις και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιων συνεδριάσεων για επιτροπές του Δήμου, ωστόσο δεν υπάρχουν πουθενά στο site -πέρα από τη Διαύγεια- οι εκδοθείσες αποφάσεις, ιδιαίτερα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με το site της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο υπάρχει κατατοπιστικότατο αρχείο με όλες τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2012 μέχρι σήμερα!

Η πρωτεύουσα του Έβρου σίγουρα αξίζει μία ιστοσελίδα πιο πλούσια και φιλική προς το χρήστη, με περισσότερη ενημέρωση και φαντασία.

Χρηστικότερες, ομορφότερες και εξαιρετικά ενημερωμένες είναι ιστοσελίδες άλλων Δήμων της Θράκης όπως αυτή του Δήμου Ξάνθης για παράδειγμα.