Να φέρει χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες προσπαθεί το Επιμελητήριο Έβρου

Το Επιμελητήριο Έβρου απέστειλε χθες επιστολή – πρόσκληση σε low cost αεροπορικές εταιρείες (ryanair, easyJET, skyExpress, Astra Airlines, Ellinair) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού, προκειμένου να επισκεφθούν την περιοχή μας και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμπεριλάβουν τον Διεθνή Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης στους προορισμούς τους.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Επιμελητηρίου Έβρου για την αεροπορική σύνδεση του Νομού Έβρου με περισσότερους προορισμούς της χώρας αλλά και τη μείωση του κόστους των επιβατικών εισιτηρίων.

Ακολουθεί το κείμενο των επιστολών 

Αξιότιμοι κύριοι,
Το Επιμελητήριο Έβρου, εκπροσωπώντας την επιχειρηματική κοινότητα του Νομού Έβρου, επιθυμεί με τη παρούσα επιστολή να σας προσκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη και να ζητήσει την εξέταση του ενδεχομένου να εντάξετε στα δρομολόγια σας και τον Διεθνή Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.
Σήμερα, ο αερολιμένας Αλεξανδρούπολης συνδέεται αποκλειστικά με την Αθήνα και εμφανίζει σταθερή μέση επιβατική κίνηση 300.000 ατόμων ετησίως. Επί δυο και πλέον έτη, μετά τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών Olympic Air και Aegean, η εκτέλεση των δρομολογίων γίνεται αποκλειστικά από την εταιρεία Aegean και με μοναδικό προορισμό την Αθήνα.

Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Νομού Έβρου και Ροδόπης, ήτοι πληθυσμό τουλάχιστον 270.000 μόνιμων κατοίκων και εμφανίζει σταθερή επιβατική κίνηση κατά τη διάρκεια του έτους, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Δεδομένου και του γεγονότος ότι ο Νομός Έβρου είναι ο πλέον απομακρυσμένος από την πρωτεύουσα και τη λοιπή χώρα, αντιλαμβάνεστε ότι η αεροπορική μετάβαση, αποτελεί την πλέον συμφέρουσα και συντομοτέρα λύση όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν για λόγους υγείας, επαγγελματικούς, αναψυχής κλπ.
Το Επιμελητήριο Έβρου αναγνωρίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της εταιρείας σας στην Ελλάδα και ενόψει του γεγονότος ότι ήδη έχετε εντάξει στους προορισμούς σας αρκετούς προορισμούς της χώρας, θεωρούμε ότι η παρουσία σας στον Νομό Έβρου θα μπορούσε να προσδώσει αμοιβαία οφέλη.
Παράλληλα, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και οι 8500 επιχειρήσεις – μέλη μας, θα στηρίξουν την εταιρεία σας και κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει στη σύνδεση της περιοχής μας με άλλους προορισμούς.

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και θα ήταν χαρά μας να έχουμε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους εκπροσώπους σας για την περαιτέρω εξέταση της πρότασής μας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ