Να μπει τέλος στις καταδιώξεις διακινητών πλησίον του αστικού ιστού  από την Αστυνομία – Αρκετό αίμα αθώων έχει χυθεί!

Τραγική κατάληξη έχουν πολλές φορές οι καταδιώξεις διακινητών παράνομων μεταναστών από την Αστυνομία. Τελευταίο, τραγικό παράδειγμα ο θάνατος του  Γιωργή Τζανετάκη ενός  υπέροχου ανθρώπου , 46χρονων , πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος επέστρεφε από την εργασία του το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν όχημα που οδηγούσε διακινητής και μετέφερε 10 παράνομους μετανάστες συγκρούστηκε με το δικό του μετωπικά, κόβοντας απότομα και άδικα το νήμα της ζωής τόσο το δικό του, όσο και ακόμη 5 ανθρώπων. Ο διακινητής είχε αγνοήσει νωρίτερα σήμα της Αστυνομίας για να σταματήσει, με αποτέλεσμα να προβεί σε επικίνδυνους ελιγμούς, να εμβολίσει το περιπολικό και στη συνέχεια να μπει αντίθετα στην Εγνατία Οδό με τη γνωστή μοιραία κατάληξη.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ένας διακινητής που καταδιώκεται από την Αστυνομία χάνει τον έλεγχο και σκορπίζει τον θάνατο. Ποιος δεν θυμάται τον Απρίλιο του 2008, την περίπτωση του 15χρονου Νίκου από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος παρασύρθηκε με το μηχανάκι του κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος με το οποίο διακινούνταν παράνομοι μετανάστες στην περιοχή του στρατοπέδου Ζήση και σκοτώθηκε, βυθίζοντας την οικογένειά του και όλη την τοπική κοινωνία στο πένθος. Και σε άλλες περιπτώσεις, οχήματα με παράνομους μετανάστες καταδιώχθηκαν από την Αστυνομία στο κέντρο της πόλης, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Θυμίζουμε την περίπτωση της οδού Κουντουριώτη (λαδόκολλες) αλλά και πιο πρόσφατα την καταδίωξη της αστυνομίας στην Καλλιθέα, την ώρα που διεξάγονταν η λαϊκή αγορά της Πέμπτης!

Στην περιοχή της Θράκης, τα τροχαία δυστυχήματα, με θύματα συνήθως μετανάστες είναι συχνά. Κι όταν δεν μιλάμε για θανάτους, τότε οι ακρωτηριασμοί και οι πολύ σοβαροί τραυματισμοί είναι ιδιαιτέρως συχνοί.

Διαβάστε ακόμη  Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι του Έβρου – Πουλάνε τα ζώα τους!

Παρά τα συχνά επικοινωνιακά σόου της κυβέρνησης με επίκεντρο τον φράχτη, παρά τα μεγάλα λόγια ότι τα σύνορά μας είναι θωρακισμένα και «δεν περνά κουνούπι», η αλήθεια διαψεύδει όσους επιμένουν πως το πρόβλημα είτε έχει ατονήσει είτε ακόμη κι ότι δεν υφίσταται. Οι συλλήψεις διακινητών και μεταναστών ήταν και θα παραμείνει ένα καθημερινό φαινόμενο και κάποιες φορές, δυστυχώς, ο θάνατος θα παραμονεύει όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τον οποιονδήποτε από εμάς πηγαίνει ή γυρίζει από τη δουλειά του, ή κάνει απλώς μία βόλτα με τα παιδιά του. Η μόνη ρεαλιστική απαίτηση που μπορεί να έχει ένας πολίτης (ακόμη κι ένας αστυνομικός) από την όποια κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές είναι να σταματήσουν, εδώ και τώρα, οι καταδιώξεις από την Αστυνομία κυρίως εντός και πλησίον του αστικού ιστού . Ένας οδηγός που καταδιώκεται, αποδεδειγμένα, μπορεί να σκορπίσει το θάνατο τόσο σε αστυνομικούς όσο και σε πολίτες. Αν το ένα μπλόκο δεν πετύχει, τότε μπορεί να ακολουθήσει κάποιο άλλο, μετά από λίγα χιλιόμετρα. Σε τελευταία ανάλυση, οι ζωές όλων μας έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε επιτυχία της αστυνομίας και τον όποιο αριθμό συλλήψεων. Το Μεγάλο Σάββατο, ήταν ο Γιώργος Τζανετάκης, 46 ετών, πατέρας δύο παιδιών που τον στερήθηκαν σε τόσο μικρή ηλικία και με τόσο άδικο τρόπο καθώς και πέντε ακόμη άνθρωποι. Αύριο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα είμαστε εμείς στη θέση τους.