Νέα αναβολή στη δίκη για το γιατρό που κατηγορείται για φακελάκι

Ένα μήνα αναβολή πήρε ο γιατρός που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο ΠΓΝΑ για φακελάκι. Ο δικηγόρος του γιατρού ζήτησε αναβολή για δικούς του επαγγελματικούς λόγους (για να παραστεί σε άλλη υπόθεση) και το αίτημα έγινε δεκτό. Η δίκη του γιατρού θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου.

Η σύλληψη του γιατρού έγινε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας.

«Υπάρχουν αναφορές για χρηματισμό, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που είναι θύματα εκβιασμού, μπροστά σ’ ένα χειρουργείο λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο, δεν τολμούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία φοβούμενοι ότι δεν θ’ αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα υγείας τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Αδαμίδης, ο οποίος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιο περιστατικό, ένα χρόνο πριν και μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της διοίκησης, όταν συνελήφθη για χρηματισμό γιατρός του ΕΣΥ.
«Ο ασθενής που τότε κατήγγειλε τον ΩΡΛ, χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο μας, παρακολουθείται και είναι πάρα πολύ καλά», σημειώνει ο κ. Αδαμίδης.

Διαβάστε ακόμη  Στασινός: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ υπογραμμίζει πως «ευτυχώς δεν είναι όλοι οι γιατροί διεφθαρμένοι, υπάρχει και μεγάλος αριθμός γιατρών που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα και με τελείως επιστημονικό τρόπο».