Νευροανάδραση, η μη φαρμακευτική μέθοδος κατά της κατάθλιψης, των κρίσεων πανικού, της ΔΕΠ-Υ και άλλων διαταραχών

SONY DSC

Η Νευροανάδραση είναι μια ανώδυνη, μη φαρμακευτική και πολύ αποτελεσματική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών ψυχολογικών και ψυχοσωματικών διαταραχών. Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στη θεραπεία των αγχωδών διαταραχών ,της κατάθλιψης, της επιλόχειου κατάθλιψης , των κρίσεων πανικού, των φοβιών, των μαθησιακών Δυσκολιών, της ΔΕΠ-Υ, των διαταραχών ύπνου, των πονοκεφάλων και ημικρανιών, των χρόνιων πόνων, του αισθήματος κόπωσης, των διατροφικών διαταραχών, των εθισμών , του alzheimer.κ.α.

Τι είναι η νευροανάδραση Η νευροανάδραση ή ΗΕΓ βιοανάδραση είναι μια θεραπευτική – εκπαιδευτική τεχνική που συμβάλει στην εκγύμναση και την αυτορρύθμιση του εγκεφάλου. Η αυτορρύθμιση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο ειδικός ψυχικής υγείας, με τη βοήθεια του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (ΗΕΓ) καταγράφει , σε πραγματικό χρόνο, τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και με οπτικοακουστικά μέσα τη γνωστοποιεί στον εκπαιδευόμενο. Με αυτό τον τρόπο το άτομο ενημερώνεται για τη λειτουργία του εγκεφάλου του και τη μεταβάλλει προς τα επιθυμητά επίπεδα. Με τη νευροανάδραση δηλαδή, ο εγκέφαλος γυμνάζεται έτσι ώστε να επιτευχθούν τα φυσιολογικά επίπεδα στα εγκεφαλικά κύματα και να επαλειφθούν οι όποιες ψυχολογικές ή ψυχοσωματικές διαταραχές.

Πως γίνεται; ο Θεραπευόμενος – εκπαιδευόμενος κάθεται σε μια άνετη πολυθρόνα .Στο κεφάλι του έχουν τοποθετηθεί 5 αισθητήρες οι οποίοι επικοινωνούν με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο και παρέχουν πληροφορίες για τα εγκεφαλικά του κύματα . Ακριβώς πίσω του κάθεται ο ειδικός ψυχικής υγείας και με ειδικό λογισμικό συντονίζει τη διαδικασία της εκπαίδευσης. Μπροστά ακριβώς από τον εκπαιδευόμενο-θεραπευόμενο υπάρχουν ηχεία και μια οθόνη τα οποία με τη χρήση ήχου, βίντεο ή βιντεοπαιχνιδιών τον ενημερώνουν για τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών του κυμάτων καθώς και πότε ο εγκέφαλός του γυμνάζεται.

Μια συνεδρία νευροανάδρασης διαρκεί συνήθως 20-35 λεπτά και ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την αποκατάσταση του προβλήματος ποικίλει κατά περίπτωση. Η νευροανάδραση δεν εκπέμπει ηλεκτρισμό ή ακτινιβολία , δεν είναι εθιστική και εφαρμόζεται με επιτυχία τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες . Άτομα που είναι υπό φαρμακευτική αγωγή μπορούν να επωφεληθούν από τη νευροανάδραση αφού μετά από κάποιες συνεδρίες συνήθως τη μειώνουν . Πλούσιο ερευνητικό υλικό αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της νευροανάδρασης ως θεραπευτική μέθοδο και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

Στο νόησις, που δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και στο Διδυμότειχο παρέχονται υπηρεσίες νευροανάδρασης σε παιδιά και ενήλικες. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 6940229304