Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νίκος Φίλης – 8 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους πλήρωσε ο λαός σε σχέση...

Νίκος Φίλης – 8 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους πλήρωσε ο λαός σε σχέση με το 2021

Κυβέρνηση των φόρων η ΝΔ, τους έχει αυξήσει 18%, υπογράμμισε ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στην εκπομπή του Σκάι «Σήμερα» ο βουλευτής Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Καθώς τη συζήτηση απασχόλησε κυρίως η ακρίβεια, ο Ν. Φίλης εξήγησε τι ακριβώς ισχύει με τις τιμές, ιδίως στα τρόφιμα: έχουν απογειωθεί, επειδή σε μια περίοδο πληθωρισμού οι συντελεστές της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ και ΕΦΚ) παραμένουν σταθεροί. Σε συνδυασμό βέβαια με την αισχροκέρδεια. Έτσι, μόνο το πρώτο 11μηνο του 2022, για το οποίο έχει δώσει στοιχεία το Υπ. Οικονομικών, οι φόροι που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός έχουν αυξηθεί (σε σχέση με το 2021) κατά 8 δισ. € (!), με τα 3/4 αυτού του παραπανίσιου ποσού να αποτελούν οι ταξικοί, έμμεσοι φόροι.

Τούτοι οι αριθμοί – όπως τόνισε – μαρτυρούν μια τεράστια, αδιαφιλονίκητη αλήθεια: η κυβέρνηση που θα… «μείωνε» του φόρους, τους έχει αυξήσει κατά 18%! Από 42 δισ. € έχει εισπράξει 50 δισ. (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2022). Παίρνει δηλαδή από το λαό και τη μικρή επιχείρηση 8 δισ. € παραπάνω από πέρσι και επιστρέφει με το λεγόμενο food pass 0,65 δισ.!

Διαβάστε ακόμη  Γιάννης Μαντζουράνης - Παραμένει φαύλος σαν Μητσοτάκης - Ατιμία να με συκοφαντεί

Πάντως τη συζήτηση απασχόλησε και η… τιμή των μήλων. Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε σε παραγωγό από τη Θεσσαλία που το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό έλεγε «μου αγοράζουν οι κερδοσκόποι το κιλό τα μήλα 25 λεπτά και τα βλέπω να πουλιούνται 1,80€». Ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων του Σκάι διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας επί λέξει «Εγώ επειδή ψωνίζω, τις ξέρω τις τιμές. Ένα ευρώ και πιο κάτω έχουν το κιλό τα μήλα, όχι 1,80». Τότε ο Ν. Φίλης διάβασε ζωντανά τις τιμές σε δύο από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ, μέσα από τις ιστοσελίδες τους σήμερα: 1,63 ως 3,42 € το κιλό. 

Το σχόλιο του Ν. Φίλη κατόπιν, στο λογαριασμό του στο Facebook: Ο Σκάι προκειμένου να πείσει τους τηλεθεατές να ψηφίσουν ΝΔ μπορεί να τα βρίσκει και 40 λεπτά το κιλό. Η απορία μου είναι, πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που τους ακούν ψωνίζουν από σούπερ μάρκετ άλλου πλανήτη;

Πηγή