Νόμιμο, πλέον, το πάρκινγκ 26 θέσεων στην παλιά ιχθυαγορά Αλεξανδρούπολης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός υπέγραψε βεβαίωση για τη νόμιμη έναρξη λειτουργίας του

Τη βεβαίωση νόμιμης έναρξης λειτουργίας του υπαίθριου σταθμού επιβατικών αυτοκινήτων, 26 θέσεων, στο οικόπεδο της παλιάς ιχθυαγοράς Αλεξανδρούπολης, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός. Με τον τρόπο αυτό μπήκε ένα τέλος στις περιπέτειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από τον οποίο είχε ζητηθεί να σφραγίσει το εν λόγω πάρκινγκ, τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας του.

Η απόφαση Πουλιλιού

Στην απόφαση Πουλιλιού με ημερομηνία 23/5/2024 αναφέρονται τα εξής: «Βεβαιώνεται ότι κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αναγγελία ενάρξεως υπαίθριου σταθμού επιβατικών αυτοκινήτων (26 θέσεων) με την επωνυμία ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ με έδρα τη συμβολή των οδών Διάκου και Δικαστηρίων (Ο.Τ. 298) στο Δήμο Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με αρ. πρωτ. 54345/2913/20-02-2024, τα δικαιολογητικά βρέθηκαν πλήρη και ορθά, πιστοποιείται η συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων και συνεπώς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μπορεί να λειτουργήσει τον υπαίθριο σταθμό επιβατικών αυτοκινήτων (26 θέσεων) σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η παρούσα βεβαίωση ισχύει έως 19/02/2027».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 16/10/2023 ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Αθανάσιος Τσώνης είχε προχωρήσει στην έκδοση απόφασης για σφράγιση του πάρκινγκ, καθώς δεν διέθετε άδεια λειτουργίας, παρά το γεγονός ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Δήμος είχε πραγματοποιήσει εργασίες στο χώρο και στη συνέχεια τον είχε παραδώσει στους πολίτες ως χώρο στάθμευσης. Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα όταν η Υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είχε ανακοινώσει στις αρχές Οκτώβρη πως σε 30 μέρες θα σφράγιζε το πάρκινγκ, δίνοντας χρονικό περιθώριο 10 ημερών στον Δήμο, προκειμένου να απομακρύνει αντικείμενα και οχήματα από τον χώρο της εγκατάστασης. Στη συνέχεια και με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την απόφαση, ο χώρος θα σφραγίζονταν και ο Δήμος θα έπρεπε να τοποθετήσει στην είσοδο του πάρκινγκ μεταλλικά κολωνάκια καθώς και πινακίδα με την ένδειξη: «ΚΛΕΙΣΤΟΝ – ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ». Από την πλευρά του, ο Δήμος είχε προχωρήσει στην άσκηση διοικητικής προσφυγής ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Περιφέρειας για την σφράγιση του πάρκινγκ. Ακολούθησαν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη νομιμοποίηση του πάρκινγκ οι οποίες και ευοδώθηκαν, όπως προκύπτει από την απόφαση Πουλιλιού.

Διαβάστε ακόμη  Ο 81χρονος γυναικοκτόνος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές

Πηγή: Γνώμη