Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ανοιχτό εργαστήρι του SAMOTHRAKI OPEN FORUM

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/5 το Ανοιχτό Εργαστήρι του Samothraki Open Forum με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά, τοπικά προϊόντα και Μάρκετινγκ» με συντονίστρια την Δημοσιογράφο κα. Μαρία Χρύσα Σταμπουλίδου

Το Samothraki Open Forum

Ιδρύθηκε το 2017 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης. Η αποστολή του Samothraki Open Forum είναι η δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης στο Νησί της Σαμοθράκης με γνώμονα πάντα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ, τη λεγόμενη Ατζέντα 2030. Ο κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου, διοργανωτής του Samothrakis Open Forum ως πρώτος ομιλητής έκανε αναφορά στα παγκόσμια τουριστικά Megatrends, τη στρατηγική τουρισμού της Ελλάδας και της Θράκης και ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης των επισκεπτών της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης & Σαμοθράκης.

Στη συνέχεια ο κ.Κων. Ρηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ ανέλυσε τα σύγχρονα εργαλεία του τουριστικού μάρκετινγκ καθώς και τα είδη τουρισμού στα οποία η Σαμοθράκη μπορεί να στοχεύσει. Τέλος, η Αντιδήμαρχος τουρισμού κα. Τριανταφυλλια Σαλαμανή μίλησε για τις συνέργειες επαγγελματιών και φορέων που μπορούν να γίνουν με στόχο την προώθηση του τουρισμού. Ακολούθησε το Εργαστήρι για την τουριστική προώθηση και το Brand Σαμοθράκης όπου και παρουσιάστηκαν κάποια συμπεράσματα με τα οποία ολοκληρώθηκε η ημερίδα.

Διαβάστε ακόμη  Εκδήλωση της ΠΑΜΘ στην Ξάνθη για τον οδική ασφάλεια

Είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της Σαμοθράκης και ταυτόχρονα να υποστηριχθούν και να προωθηθούν από όλους τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες τα τοπικά προϊόντα αλλά και οι υπηρεσίες-δραστηριότητες που προσφέρει η Σαμοθράκη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 80 άτομα τα οποία στο τέλος δοκίμασαν τοπικά εδέσματα προσφορά της κυρίας Ευδοκίας Βραχιώλια.