Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ο 87χρονος από τη Δόξα, που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον βόρειο Έβρο. Την ίδια στιγμή, δύο γιατροί και δύο άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή, βρίσκεται σε κατ’ οίκον προληπτικό περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, μιλώντας την Τετάρτη στο Ράδιο Έβρος μετέφερε το πρώτο ευχάριστο νέο από τη μάχη του κορωνοϊού σημειώνοντας πως ο 87χρονος αφού έδειξε τα πρώτα θετικά στοιχεία για την εξέλιξη της υγείας του μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Εντωμεταξύ, για την κατάσταση στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου μίλησε η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου Έφη Μπουτζίκα. Όπως έγινε γνωστό ήδη έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό δύο γιατροί και δύο άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμη  Περιφέρεια ΑΜΘ: Τα ζώα μου αργά… και στο θέμα του παλιού Νοσοκομείου

Το προσωπικό που τέθηκε σε καραντίνα, ήρθε σε επαφή με το κρούσμα, αλλά με όλα τα προβλεπόμενα μέσα, οπότε για να διασφαλιστεί περισσότερο ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, απομακρύνθηκαν για μία βδομάδα από τα καθήκοντά τους και τέθηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη αυτή δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς από την αρχή που ξεκίνησε ο αγώνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είχαν ακυρωθεί οι άδειες του προσωπικού ώστε να βρίσκονται όλοι στο πόστο τους και να γίνει άμεσα η οποιαδήποτε κάλυψη σε πιθανή έλλειψη προσωπικού. 

Τέλος, όπως ανέφερε η πρόεδρος, αναμένονται τα αποτελέσματα για πέντε πιθανά κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στην Παθολογική απομονωμένα με την προβλεπόμενη διαδικασία, για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό.