Ο αδιευκρίνιστος Άδωνης Γεωργιάδης ξεπερνά σε αθλιότητα τον δόλιο Παπαθανάση

Αν μη τι άλλο η σημερινή αποκάλυψη για το κούρεμα της Eurobank κατά 97,5% στον δόλιο υπουργό που πουλάει Ανάπτυξη και Επενδύσεις, Ν. Παπαθανάση έρχεται να φέρει νέες καταιγίδες στον Κ. Μητσοτάκη που έχρισε εξωκοινοβουλευτικό υπουργό τον έμπιστο από το 1989 της «Αγίας Οικογένειας»… Ας μην ξεχνάμε είναι ο πρωθυπουργός που κατήργησε την προστασία πρώτης κατοικίας. Είναι ο κυβερνήτης που έδωσε γη και ύδωρ στα funds που εξαγόρασαν έναντι πινακίου φακής τα κόκκινα δάνεια και τώρα εφορμούν ως όρνια στην περιουσία των Ελλήνων. Είναι όμως και ο «φεουδάρχης» που χρησιμοποιεί τη δύναμη του κράτους για να «κουρέψει» δάνεια δικά του, των φίλων του και των υπουργών του όπως ο Νικόλαος Παπαθανάσης.

Η κυβερνητική αντίδραση ταχεία και απολύτως βδελυρή… Ο αδιευκρίνιστος Αδ. Γεωργιάδης με ανάρτηση του στο Twitter κατηγορεί ευθέως, «ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα», τον εκδότη του Documento, Κ. Βαξεβάνη, ως συκοφάντη. Για να το πράξει αυτό και να αλλοιώσει την πραγματικότητα, υποστηρίζει ότι ΔΉΘΕΝ το δάνειο στη ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP την εταιρεία του Δ. Παπαθανάση (αδελφού του υπουργού και συνεταίρου του) προς τη Eurobank είναι ανέγγιχτο και οι διαδικασίες είσπραξης του συνεχίζονται. Μάλιστα ο αδιευκρίνιστος Αδ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για 0% κούρεμα του δανείου και τολμά να κουνήσει το δάχτυλο ως ένα άνθρωπος που γνωρίζει από τις τραπεζικές πρακτικές.

Το να καγχάσει κανείς με τα όσα βδελυρά υποστηρίζει ο Αδ. Γεωργιάδης θα ήταν μια διέξοδος αν το ζήτημα του κουρέματος δεν είναι τόσο σοβαρό και ακουμπά όχι μόνο τις τραπεζικές πρακτικές αλλά και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη που έχει στρώσει κόκκινο χαλί για να αρπάξουν τα όρνεα των funds την ακίνητη περιουσία τουλάχιστον 700.000 κόκκινων δανειοληπτών (τόσα είναι τα ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί μαζί με δάνεια σε funds).

Διαβάστε ακόμη  Συνάντηση του «αναποτελεσματικού» κατά το Μαξίμου Κελέτση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Η αλήθεια και οι αισχρολογίες του Αδ. Γεωργιάδη

Καταρχάς το δεδομένο. Όταν ο κ. Παπαθανάσης υπέγραφε ως εγγυητής τον ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό της εταιρείας του αδελφού του ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP, υπέγραψε ότι ευθύνεται ως ΠΡΩΤΟΟΦΕΙΛΕΤΗΣ και επιπρόσθετα ότι παραιτείται από την ένταση της δίζησης (είναι το δικαίωμα του εγγυητή να απαιτήσει από τον δανειστή να εξαντλήσει όλα τα καταδιωκτικά μέσα κατά του δανειολήπτη που έλαβε το δάνειο) και κάθε άλλης μη προσωποπαγούς ένστασης.

Αρα ο δόλιος υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, Ν. Παπαθανάσης, ευθύνεται ως πρωτοοφειλέτης (όπως δηλαδή και ο δανειολήπτης) σύμφωνα με όσα έχουν υπογράψει στη σύμβαση ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που τελικά έκλεισε το 2015 στα 1,45 εκ ευρώ (για να ανέλθει με τους τόκους υπερημερίας στα 2.065 εκ ευρώ το 2020).

Κατά δεύτερον το αισχρό… Πράγματι το δάνειο, σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη το κυνηγά η Eurobank, απέναντι στην εταιρεία ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP (το αν έχει να εισπράξει είναι για την υπόθεση του δόλιου υπουργού Ν. Παπαθανάση αδιάφορο).

Τι έκανε όμως η γαλαντόμος Eurobank και έρχεται ο Αδ. Γεωργιάδης να αισχρολογήσει και να συκοφαντήσει τον εκδότη του Documento Κ. Βαξεβάνη; Πολύ απλά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό διαχώρισε την εγγύηση που υπέγραψε ο Ν. Παπαθανάσης από τη δανειακή σύμβαση. Έτσι κούρεψε τις οφειλές (ως πρωτοοφειλέτη) του Νικολάου Παπαθανάση από τα 2,065 εκ ευρώ στα 50.000 ευρώ (κούρεμα 97,5%) και συνεχίζει να κυνηγά το δάνειο της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP. Εκατοντάδες χιλιάδες εγγυητές βρίσκονται στη μέγγενη του τραπεζικού συστήματος. Εξίσου χιλιάδες εγγυητές προσπαθούν να βρουν άκρη με τη Eurobank και βρίσκονται προ πνιγηρών απαιτήσεων… Η διοίκηση της τράπεζας οφείλει να απαντήσει: Ετσι συμπεριφέρεται και στους υπόλοιπους εγγυητές κόκκινων δανείων;;;

Πηγή: documentonews.gr