Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Απαλού ολοκλήρωσαν την νέα παιδική χαρά στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου Απαλού

Ολοκληρώθηκαν από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι εργασίες εγκατάστασης νέας παιδικής χαράς στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου Απαλού, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Απαλού.

Τα όργανα της παιδικής χαράς είναι μια δωρεά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ενώ το δάπεδο ασφαλείας και οι εργασίες που έγιναν, πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται, από το 1996, για την ευημερία παιδιών, νέων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Η Ένωση και τα μέλη της προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα ετησίως. Με στόχο να βοηθάει παιδιά, νέους και οικογένειες άμεσα και αποτελεσματικά, η Ένωση έχει όραμα να λειτουργεί ως ένα πανελλαδικό δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας, συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς, σε όλη τη χώρα και κάνει πράξη τη φιλοσοφία της που συμπυκνώνεται στη ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει». 

Παράλληλα συνεχίζονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης οι εργασίες ανακατασκευής 79 συνολικά παιδικών χαρών στις Δημοτικές Ενότητες Αλεξανδρούπολης, Φερών και Τραϊανούπολης.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωση των οποίων το σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου αποκτούν πιστοποιητικό σήμα καταλληλότητας, είναι οι εξής:

-Αποξήλωση των παλαιών οργάνων-παιχνιδιών που δεν πληρούν προδιαγραφές και αντικατάστασή τους με νέα πιστοποιημένα όργανα και τοποθέτηση οργάνων κατάλληλων για ΑΜΕΑ, σε επιλεγμένες παιδικές χαρές

-Τοποθέτηση πιστοποιημένων δαπέδων ασφαλείας, ή άμμου σε κάποιες περιπτώσεις

-Κατασκευή νέας περίφραξης όπου απαιτείται

-Τοποθέτηση νέου και συντήρηση υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού, όπως παγκάκια και κάδοι , ενώ σε επιλεγμένες περιπτώσεις θα κατασκευαστούν κιόσκια

-Εγκατάσταση βρύσης όπου δεν υπάρχει

-Εγκατάσταση ιστών φωτισμού με αυτόνομα ηλιακά (φωτοβολταϊκά) φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED

-Πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα της ορθής εγκατάστασης-τοποθέτησης των οργάνων σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας της σειράς πρότυπων ΕΛΟΤ ΕΝ 1176 (17), ΕΛΟΤ ΕΝ 1177 (18) και ΕΛΟΤ ΕΝ 71-3 ή άλλων ισοδύναμων.