Ο Εβρίτης Ηλίας Τζιώρας αναπ. Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ

Ανακοινώθηκε χθες η νέα σύνθεση της οργανωτικής δομής της ΝΔ. Μια από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν αφορά και τον Εβρίτη Ηλία Τζιώρα που πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος του κόμματος.

Ποιος είναι ο Ηλίας Τζιώρας

Ο Ηλίας Τζιώρας του Σταύρου γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην πανέμορφη Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου. Ο Ηλίας λόγω και της ενασχόλησης του με την ιστορία της Αλεξανδρούπολης μέσα από την Ομάδα «Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης», έχει καταφέρει να δημιουργήσει με τη συνεισφορά φωτογραφικού υλικού από πολίτες, ένα τεράστιο ψηφιακό αρχείο φωτογραφιών από την Αλεξανδρούπολη στο πέρασμα των χρόνων!

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης. Συγκεκριμένα, του έχει απονεμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην «Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων & Εκπαιδευτική Τεχνολογία» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στα «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Επίσης, έχει φοιτήσει στο «Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό» της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με την υλοποίηση προγραμμάτων προβολής και διάδοσης της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, είναι καθηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Διδάσκει σε στελέχη του Δημοσίου αξιοποίηση πολιτιστικού προϊόντος και τοπική ανάπτυξη, διοίκηση ανθρώπινων πόρων & οργανισμών και διαχείριση ευρωπαϊκών έργων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Από το 2012 έως το 2015, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Ήταν υπεύθυνος συντονισμού για τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού με έμφαση στη διασύνδεση & αξιοποίηση του πολιτιστικού, μορφωτικού & τουριστικού χαρτοφυλακίου της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, ήταν εκπαιδευτής της πολιτικής ηγεσίας και των υψηλόβαθμων στελεχών των υπουργείων με καθήκοντα διαχείρισης κυβερνητικού έργου στην εθνική πλατφόρμα Project Management «ΔΗΛΟΣ».

Έχει επίσης εργασθεί, για 5 χρόνια στην αρχή του επαγγελματικού βίου του, σε Τμήμα Πληροφορικής πολυεθνικής εταιρίας με έδρα την Αθήνα. Αργότερα μεταπήδησε στην Τυπική Εκπαίδευση ως καθηγητής καθώς και σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ως πιστοποιημένος σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και εκπαιδευτής εκπαιδευτών ενηλίκων, δίδαξε νέους επιστήμονες που ήθελαν να ασχοληθούν με τη Δια Βίου Μάθηση.

Διαβάστε ακόμη  «Ασπίδα» επιστημόνων και πολιτών κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων

Είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) ήδη από την εφηβική του ηλικία. Θήτευσε ως πρόεδρος της μαθητικής νεολαίας της Ν.Δ. (Μ.Α.ΚΙ) Έβρου και ως μέλος του Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Έβρου. Στα φοιτητικά του χρόνια πέρασε από τις τάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τον Μάιο του 2016 τοποθετήθηκε αναπληρωτής Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων της Ν.Δ. Ακόμα, συμμετέχει ενεργά στους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας, Πολιτισμού, Ψηφιακής Πολιτικής και Υποδομών του κόμματος.
Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα στις σημαντικότερες ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και σε Μ.Μ.Ε. της Θράκης, για την επιχειρηματικότητα, τις οργανωσιακές αλλαγές, την πολιτισμική ανάπτυξη, την πολιτική, ιστορία και λαογραφία. Επίσης, είναι μέλος του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών (Σ.Ε.Α.Ν.) Έβρου, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης (Σ.Ε.Α.Α.) και της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας (ΠΑΟΝΕ).

Παράλληλα, από το 2009 έχει διαμορφώσει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα Crowdsourcing ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς: Ενώνει καθημερινά 20.000 συμπατριώτες του που ζουν σε κάθε μέρος της υφηλίου, μέσω της σελίδας του «Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης». Καταγράφει τις μνήμες τους, τις μαρτυρίες και τις φωτογραφίες των προγόνων τους διασώζοντας την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου του. Έχει συγκεντρώσει ιστορικό αρχείο 16.000 ανέκδοτων φωτογραφιών και εγγράφων από τον 19ο και 20ο αιώνα. Tα μέλη στην ψηφιακή πλατφόρμα του αλληλεπιδρούν και παρακινούνται να είναι ενεργοί πολίτες και συνδημιουργοί του πολιτιστικού αγαθού που παράγεται. Συμμετέχουν στη μετάδοση της γνώσης στις νεότερες γενιές και αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση από τον συλλογικό εθελοντισμό που αναπτύσσουν.