Ο Καιρίδης έπαθε Άδωνη: Μηδενικές ροές στον Έβρο – Τα στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά

Στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες αναφέρθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης τον προηγούμενο μήνα, μιλώντας στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό και τη διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Ζούμε σε μία περίοδο μείωσης των ροών, όχι αύξησης. Οι ροές μειώνονται. Στον Έβρο έχουν μηδενιστεί, δεν περνάει κανείς στον Έβρο», είπε επί λέξει ο κ. Καιρίδης, προκαλώντας από μειδίαμα έως αγανάκτηση στους Εβρίτες που γνωρίζουν καλά πως τα λόγια του Υπουργού δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Εξάλλου, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τον μήνα Οκτώβριο τον διαψεύδουν πανηγυρικά! Τον Οκτώβριο του 2023 οι συλλήψεις αλλοδαπών που εισήλθαν στη χώρα από τον Έβρο ήταν 533 δηλαδή πάνω από 17 συλλήψεις την ημέρα. Τον Οκτώβριο του 2022 ο αριθμός αυτός ήταν αυξημένος σε σχέση  με φέτος και διαμορφώνονταν στις 714 συλλήψεις.

Διαβάστε ακόμη  Σιγή ασυρμάτου για τον διαγωνισμό των μεγάλων έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ωστόσο, σε επίπεδο 10μήνου και πάντα σύμφωνα με την Αστυνομία, από την αρχή του 2023 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, οι συλλήψεις αλλοδαπών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ήταν 7.313. Το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2022 οι συλλήψεις αλλοδαπών ήταν 7.133, δηλαδή σε επίπεδο περιφέρειας, μέχρι στιγμής φέτος, έχουμε 180 συλλήψεις περισσότερες!

Ετσι λοιπόν, το να χαρακτηρίζονται αυτοί οι αριθμοί ως «μηδενικές ροές» από υπουργικά χείλη, αποτελεί εμπαιγμό τύπου… Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος για καιρό επέμενε πως από τον Έβρο δεν περνά ούτε κουνούπι.