Ο Κώστας Καραμανλής για τις πιέσεις να παραιτηθεί: Γιατί να χρεωθώ εγώ τα λάθη των προηγούμενων;

«Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;» φέρεται να αναρωτιέται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για την εκ νέου υποψηφιότητά του με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Συνομιλία του με τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, μεταφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα.

Στη συνομιλία αυτή, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να αναφέρει πως «δέχεται πιέσεις αλλά όχι από το Μέγαρο Μαξίμου για να αποχωρήσει από τα ψηφοδέλτια». Ο ίδιος φέρεται να μην αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει, από τη στιγμή που «δέκα ώρες μετά το δυστύχημα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού».

Παράλληλα εμφανίζει να μην καταλαβαίνει «γιατί δεν αφήνεται από μόνος του ο λαός να αποφασίσει για την τύχη του, να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε ακόμη  Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται λασποβροχές και καταιγίδες – Μέχρι 26 βαθμούς η θερμοκρασία

Σημειώνει ότι δεν θεωρεί πως έχει ουσιαστική ευθύνη. «Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;»

Τέλος, προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αν «πιστεύει ότι είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη για ό,τι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν εξεταστική επιτροπή. Εκεί θα τα πούμε όλα».

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr/tanea.gr